Κολυμβητήριο, ποδηλατοδρόμιο και στο βάθος... γήπεδο ποδοσφαίρου στη Ρόδο!

Η ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου στην Ιαλυσό αλλά και η κατασκευή ενός νέου ποδηλατοδρομίου είναι τα δυο πολύ σημαντικά αθλητικά έργα που ήδη έχουν δρομολογηθεί για να γίνουν στο νησί της Ρόδου.

Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις του κατά την διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου Ρόδου ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Μαζί του ήταν επίσης ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης αλλά και ο γενικός γραμματέας Αιγαίου Γιώργος Κασσάρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαντορινιός έδειξε θετικός στο ενδεχόμενο να κατασκευαστεί και ένα νέο σύγχρονο αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο ενώ εξέφρασε και τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η Ρόδος αποβλήθηκε από τους αγώνες Island Games του Γιβραλτάρ. 

Για το κολυμβητήριο και το ποδηλατοδρόμιο είπε:  "Το κολυμβητήριο στην Ιαλυσό έχει δρομολογηθεί. Είναι ένα έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί γιατί έχει βρεθεί για πάρα πολλά χρόνια στις καλένδες. Το ποδηλατοδρόμιο είναι μια δέσμευση του Γιώργου Βασιλειάδη και εμείς προχωράμε στο κομμάτι των μελετών και πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις".

Για ένα νέο σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου:  "Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός. Περιμένουμε προτάσεις από την ΕΠΣΔ και από εκεί και πέρα μπορούμε να το δούμε σε συνεργασία και με τη νέα Δημοτική Αρχή. Αν δεν το ζητήσει η τοπική κοινωνία όμως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο. Ξέρετε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχει τεχνικές υπηρεσίες για να μπορεί να το υλοποιήσει".
 
Για τα island games:  "Θα έλεγα ότι είναι κακό για το θεσμό των αγώνων αυτή η εξέλιξη. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ρόδος ήταν μια από τις διοργανώτριες πόλεις. Η συμμετοχή μας θα έπρεπε να συνεχιστεί και μάλιστα να εμπλουτιστεί. Μιλάμε στην ουσία, για τους Ολυμπιακούς αγώνες των μικρών νησιών και πιστεύω ότι έχουμε πολλά να κερδίσουμε. Είναι αγώνες διεθνούς επιπέδου οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα σε πολλούς νέους αθλητές να μπουν σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο συναγωνισμού και άμιλλας".
 

Σε ερώτηση για το θα κάνει ενέργειες προκειμένου να διατηρηθεί η Ρόδος στο θεσμό, απάντησε ως εξής:
 "Θα το αναζητήσουμε. Θα μου επιτρέψετε όμως να μην ανακοινώσουμε κάτι από τη στιγμή που δεν μπορούμε να το υλοποιήσουμε άμεσα".