Παραπέμπεται να δικαστεί η Δήμαρχος της Κάσου

Παραπέμπεται να δικαστεί η Δήμαρχος της Κάσου

Παραπέμπεται να δικαστεί η Δήμαρχος της Κάσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1029 ΦΟΡΕΣ

Σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για υποβάθμιση περιβάλλοντος παραπέμφθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου να δικαστούν η Δήμαρχος Κάσου, μία Αντιδήμαρχος και δύο υπάλληλοι περισυλλογής απορριμμάτων.

Η δίκη θα προσδιοριστεί να γίνει το επόμενο διάστημα και αφορά πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον Μάιο του 2016 στο Χ.Α.Δ.Α. του νησιού.

Σημειώνεται πως αρχικά για την υπόθεση είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο θα μπορούσε να υπάρξει κίνδυνος για άνθρωπο και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή, σε βάρος των εμπλεκομένων, οι οποίοι μάλιστα είχαν κληθεί και είχαν απολογηθεί. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, Δήμαρχος και αντιδήμαρχος είχαν αφεθεί ελεύθερες με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ωστόσο με το βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε πλημμέλημα ενώ και οι περιοριστικοί όροι που τους είχαν επιβληθεί, αίρονται.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα όλα ξεκίνησαν στις 20 Μαΐου 2016 όταν οι δύο υπάλληλοι μετέφεραν με το απορριμματοφόρο του Δήμου, μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων από τον παρανόμως λειτουργούντα Χ.Α.Δ.Α. στην περιοχή «Μαρίτσα» όπου γίνονταν έργα αποκατάστασης σε έτερο, μη χωροθετημένο σημείο του νησιού και δη σε χώρο παλαιού λατομείου στη θέση «Εμπασιά» που απείχε περί τα 500 μέτρα από τον οικισμό «Πόλι».

Στη συνέχεια οι υπάλληλοι έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθεί ανάφλεξη στα απορρίμματα και από την καύση να γίνει έκλυση πυκνής αιθάλης και έντονης δυσοσμίας συνοδευόμενης μετά πλήθους εντόμων, τα οποία και κατέκλυσαν τον οικισμό «Πόλι».

Με τον τρόπο αυτό οι δύο υπάλληλοι κατηγορούνται ότι επέφεραν μεταβολή στο περιβάλλον, ενώ η Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος για ηθική αυτουργία στη πράξη αυτή, καθώς φέρονται να προκάλεσαν με πρόθεση στους δύο υπαλλήλους την απόφαση να εκτελέσουν τη πράξη αυτή.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου