Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Βασίλη Πίτση στην Κω

Σε κλίμα βουβού πόνου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στον κατάμεστο από κόσμο, τοπικές αρχές και υποψήφιους, ΙΝ του Αγίου Παύλου Κω η εξόδιος ακολουθία και ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον αγαπητό συμπολίτη μας Βασίλη Πίτση, κατά σάρκα αδερφού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσοστόμου.

Στην εξόδιο ακολουθία προέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Σύμης π. Αντώνιος Πατρός, ενώ παρών ήταν ακόμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας και μεγάλος αριθμός Ιερέων από την Κω και τη Σύμη, συμπαραστατούμενοι στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομο.

Συγκινητικοί οι επικήδειοι αρχικά από τον π. Αντώνιο Πατρό, ο οποίος μετέφερε το συλλυπητήριο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, στην συνέχεια από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην προσωπικότητα του εκλιπόντος όσο και στην αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή του προς το πρόσωπό του και την Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου.

Αμέσως μετά από τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνό, στο ψηφοδέλτιο του οποίου συμετείχε ο Βασίλης Πίτσης. Ο Μανώλης Γλυνός με δάκρυα στα μάτια μίλησε για τη γνωριμία και την συνεργασία του με τον Βασίλη, καθώς και την αγωνιστική του διάθεση προσφοράς στα κοινά και τον τόπο μας (τονίζοντας την ικανοποίησή του μόλις εγκαταστάθηκε το λυόμενο εργοτάξιο στην αυλή του Αγ. Νικολάου Κω).

Ο προσωπικός φίλος, συμμαθητής και για κάποια χρόνια συγκάτοικος με τον Βασίλη Πίτση, Σταμάτης Μαρκόγλου μίλησε από καρδιάς για τον Βασίλη Πίτση όπως τον ήξερε από παιδί μέχρι σήμερα και για τους μεγάλους σταυρούς που σήκωσε στη ζωή του χάνοντας σε πολύ μικρή ηλικία τη σύζυγό του, μεγαλώνοντας μόνος τα δύο παιδιά του Ελένη και Δημοσθένη και στην συνέχεια τη μονάκριβη αδελφή και τους γονείς του.

Αμέσως μετά ανεγνώσθη το ψήφισμα της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Σύμης από τον εκπρόσωπό της και τέλος εκ μέρους της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ η Στέλλα Σούλη κατασυγκινημένη κατευόδωσε τον Βασίλη Πίτση με τη φράση «καλό ταξίδι σύντροφε».

Τέλος, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύμης και των παιδιών του εκλιπόντος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου ανακοίνωσε ότι λόγω της ψυχικής εξάντλησης των τελευταίων ημερών ήταν αδύνατο να δεχτούν συλλυπητήρια από τον κόσμο και αμέσως η πομπή ξεκίνησε για το κοιμητήριο.

Καλή ανάπαυση αγαπητέ μας Βασίλη!

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο και στα παιδιά του Ελένη και Δημοσθένη.

Πηγή: https://www.aegeanews.gr