Για διακεκριμένες κλοπές θα δικαστούν τέσσερις τσιγγάνοι

Για διακεκριμένες κλοπές θα δικαστούν τέσσερις τσιγγάνοι

Για διακεκριμένες κλοπές θα δικαστούν τέσσερις τσιγγάνοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 879 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν τον επόμενο μήνα, τέσσερις Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, τις οποίες φέρονται να διέπραξαν σε σπίτια του νησιού μας.

Πρόκειται για τρεις γυναίκες και έναν άνδρα οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, ήρθαν στο νησί μας το καλοκαίρι του 2011 όχι για διακοπές αλλά για να διαπράξουν κλοπές σε διάφορα σπίτια από τα οποία και αφαιρούσαν χρυσά κοσμήματα!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου με τη σημαντική συμβολή ενός 58χρονου ο οποίος είχε καταφέρει να ακινητοποιήσει τη μία εκ των τριών Ρομά (ηλικίας 51 ετών) και έτσι η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.
Η δίκη των τεσσάρων εμπλεκομένων, η οποία έχει αναβληθεί αρκετές φορές, έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 12 Ιουνίου από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, η αντίστροφη μέτρηση για την εξιχνίαση της υπόθεση άρχισε στις 31 Αυγούστου 2011 στις 12 το μεσημέρι όταν οι τρεις Ρομά ηλικίας 35-50 ετών πήγαν στο σπίτι του 58χρονου στην πόλη της Ρόδου. Αφού χτύπησαν επίμονα το κουδούνι και δεν πήραν απάντηση καθώς ο 58χρονος βρισκόταν στο μπάνιο, επιχείρησαν να μπουν μέσα. Εκείνη όμως την ώρα η πόρτα του σπιτιού (την οποία είχαν ανοίξει χωρίς να την παραβιάσουν) άνοιξε απότομα και μπροστά τους εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης. Οι τρεις Ρομά το ‘βαλαν στα πόδια, όμως ο 58χρονος πρόλαβε και έπιασε την 51χρονη από το χέρι, την έριξε κάτω παλεύοντας και αφού την ακινητοποίησε ειδοποιήθηκε η αστυνομία και την συνέλαβε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς η Ρομά δήλωσε ότι μαζί με μια 35χρονη και άλλη μία ομόφυλή της πήγαιναν σε σπίτια και κρατώντας ένα σάκο με σιδερόπανα προσποιούνταν ότι τα πουλούσαν. Αρχικά χτυπούσαν το κουδούνι αρκετές φορές και όταν δεν άνοιγε κάποιος, η 35χρονη με μία πλαστικά κάρτα άνοιγε τη «γλώσσα» της κλειδαριάς και έμπαιναν μέσα. Με τον τρόπο αυτό «έδρασαν» και στο σπίτι του 58χρονου, όμως τους είδε ο τελευταίος με αποτέλεσμα να την ακινητοποιήσει ενώ οι άλλες δύο Ρομά διέφυγαν.

Η 51χρονη δήλωσε επίσης πως με τον ίδιο τρόπο στα μέσα Ιουλίου μαζί με τις δύο ομόφυλές της και έναν ακόμα Ρομά οι οποίοι είχαν έρθει ακτοπλοϊκώς στο νησί μας, πήγαν στο σπίτι 38χρονου στην Ιαλυσό. Εκεί μεσημβρινές ώρες χτύπησαν το κουδούνι και αφού δεν απάντησε κάποιος, η 35χρονη από το παράθυρο του φωταγωγού βγήκε στο μπαλκόνι και από εκεί μπήκε στο σπίτι από ανοικτή μπαλκονόπορτα, από το οποίο αφαίρεσε χρυσά κοσμήματα αξίας 1000 ευρώ χωρίς να αφήσει το παραμικρό ίχνος πίσω της.

Επίσης η 51χρονη είπε ότι στα μέσα Ιουλίου 2011 με τους ομόφυλούς της αφαίρεσαν από το σπίτι 42χρονης στην Ιαλυσό 60 χρυσές λίρες (αξίας 35.000 ευρώ) και αρκετά άλλα χρυσά κοσμήματα τα οποία μαζί με τα χρυσά από την προηγούμενη κλοπή τα παρέδωσαν στον Ρομά που ήταν μαζί τους και ο οποίος τους περίμενε εκεί κοντά.

Την ίδια μέρα των κλοπών, όπως είπε η 51χρονη, έφυγαν για Πειραιά ακτοπλοϊκώς. Μόλις έφθασαν και αποβιβάστηκαν από το πλοίο, η Ρομά κατήγγειλε ότι τους πλησίασαν δύο άνδρες από τους οποίους ο ένας δήλωσε αστυνομικός και τους ζήτησαν να αφήσουν κάτω τα πράγματά τους αφαιρώντας από τον Ρομά τις βαλίτσες με τα κλεμμένα χρυσαφικά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας σχηματίστηκε δικογραφία με αφορμή την καταγγελία για τον αστυνομικό, η οποία και στάλθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για περαιτέρω διερεύνηση.

Επίσης οι τέσσερις Ρομά κατηγορούνται και για τη διάρρηξη που σημειώθηκε στις 10 Ιουνίου 2011 στο σπίτι ημεδαπής στη Ρόδο από όπου αφαιρέθηκαν χρυσά κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ. Σημειώνεται πως για την περίπτωση αυτή υπήρχε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία την ώρα της κλοπής, στο σπίτι εντοπίστηκαν τρεις Ρομά που κρατούσαν σάκο να κατεβαίνουν τρέχοντας τα σκαλιά.

Απολογούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και μετά τις εξηγήσεις που είχαν δώσει είχαν αφεθεί ελεύθεροι και συγκεκριμένα, ο 45χρονος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ποσού 30.000 ευρώ, ενώ η 51χρονη, αφέθηκε και αυτή ελεύθερη με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η 35χρονη χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω