Σημαντικό ιατρικό συνέδριο πραγματοποιείται  στο Rodos Palace

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και 1400 συνέδρων απ΄ όλο τον κόσμο, ξεκίνησε στο νησί της Ρόδου το διεθνές φόρουμ για την ενημέρωση και τη συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις και τα επιτεύγματα των θεραπειών μηχανικής ιστών που αφορούν την εφαρμογή σύγχρονων εργαλειών σύμμαχοι στην θεραπεία μεγάλου αριθμού παθήσεων.

Η τεχνολογία που αναπτύσσεται στη Μηχανική Ιστών υποστηρίζει τη δημιουργία ποικίλων ειδών ιστών συμπεριλαμβανομένων δέρματος, χόνδρου, οστού, ήπατος, νεύρων και αγγείων. Με κεντρικό θέμα  «Θεραπείες μηχανικής ιστών: Από την ιδέα στην κλινική εφαρμογή και διαδεδομένη χρήση» η συνάντηση που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και διαφορετικά μέρη του κόσμου (στο Μάντσεστερ της Αγγλίας για το 2020) δεν είναι μόνο ιδιαίτερα σημαντική για τους επιστήμονες, τους γιατρούς και τις εταιρίες που ενδιαφέρονται για τα βλαστοκύτταρα και τις θεραπείες αναγεννητικής ιατρικής που φέρνουν επανάσταση στον χώρο της υγείας αλλά και για τον ίδιο τον ασθενή ως επίκεντρο για λύσεις σε προβλήματα υγείας που έως σήμερα οι δυνατότητες μας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους ήταν περιορισμένες.

Το πρόγραμμα του TERMIS EU 2019  θα περιλαμβάνει ειδικά εργαστήρια και συμπόσια στον τομέα της μηχανικής ιστών και των εργαλείων, κλινικές δοκιμές και έγκριση νέων συσκευών υψηλής τεχνολογίας όπως κατασκευή ιστών μέσω 3D Printer που μπορούν οι σύνεδροι να δοκιμάσουν σε πραγματικό χρόνο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ξενοδοχείου.

Η σύνοδος που πραγματοποιείται στο σμαραγδένιο νησί, θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 31 Μαΐου με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του συνεδρίου στα μεγαλυτέρα επιστημονικά περιοδικά του κόσμου. Το συνέδριο αποτελεί ένα απο τα πολλά συνέδρια που φιλοξενεί φέτος το Rodos Palace.