Οι Βουλευτικές εκλογές σηματοδοτούν νέες εξελίξεις

Νέες εξελίξεις σε ότι έχει να κάνει με τη δομή των κατηγοριών είναι πιθανό να σηματοδοτήσουν οι Βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν τον Ιούλιο!

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την πρωτεύουσα, μια πιθανή αλλαγή κυβέρνησης δεν είναι απίθανο να ανατρέψει σημαντικά το σκηνικό της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών που έχει αποφασιστεί και να δημιουργήσει μια νέα τάξη πραγμάτων στο χώρο του Ελληνικού ποδόσφαιρου.

Και βέβαια όσο και αν υπήρχαν «φωνές» για τη συγκεκριμένη αναδιάρθρωση, εντούτοις μια τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί να είναι θετική για τις ομάδες που τη νέα αγωνιστική περίοδο καλούνται να παίξουν στα Εθνικά και επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Μεταξύ αυτών βέβαια ο Διαγόρας και ο Ιάλυσος. Στην πραγματικότητα θα είναι ότι χειρότερο, αφενός γιατί στην ουσία, μέχρι την πραγματοποίηση των εκλογών κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για το τι θα συμβεί και αφετέρου γιατί από εκεί και πέρα δεν θα υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για να ετοιμαστούν οι ομάδες ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτό που μπορεί να ανατραπεί άρδην μετά τις εκλογές (αν και εφόσον αλλάξει η κυβέρνηση), είναι το θέμα των τηλεοπτικών συμβολαίων. Μπορεί μια πιθανή νέα κυβέρνηση να διαφοροποιήσει τα πράγματα και τα ποσά σε σημείο που να δημιουργήσει νέες και ίσως και πιο μεγάλες αντιδράσεις.

Αυτό θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις καθώς θεωρείται δεδομένο ότι θα επηρεάσει την απόφαση για την δημιουργία της νέας κατηγορίας που θα λέγεται Super League 2 και εν συνεχεία, αυτό με τη σειρά του θα διαμορφώσει νέο σκηνικό στον τρόπο διεξαγωγής της Football League αλλά και της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Δεν είναι υπερβολικό να σημειώσουμε ότι αρκετοί δεν θεωρούν απίθανο,  να παρθεί απόφαση ακόμα και για την μη δημιουργία της Super League 2 και άρα στην περίπτωση αυτή θα πάμε σε ένα μοντέλο μιας Football League σε δυο ομίλους.

Όπως και να έχει, οι Βουλευτικές εκλογές δημιουργούν ένα θερμό καλοκαίρι και στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, με τους παράγοντες των συλλόγων να περιμένουν με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις.