Έναρξη εγγραφών στο “ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Αγίων Αποστόλων “Πνοή”

Το «ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΝΟΗ» της Α.Μ.Κ.Ε Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου, ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ γονείς/κηδεμόνες, παιδιών/εφήβων με αναπηρίες για  ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή των παιδιών τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» για τη νέα σχολική περίοδο 2019-2020.

Το «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΠΝΟΗ» στεγάζεται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.
Έχει δυναμικότητα 25 μελών και απασχολεί άτομα αυτοεξυπηρετούμενα με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, σύνδρομο Down, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, Διαταραχές λόγου και συμπεριφοράς κ.α. Σκοπός του προγράμματος είναι η ασφαλής απασχόληση των παιδιών με αναπηρίες, η κοινωνική τους ένταξη, η στήριξη της οικογένειάς τους καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους.

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι ζωγραφική, εικαστικές κατασκευές, θέατρο, μουσική με τεχνικούς εκπαιδευτές, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, κηπουρική, παρακολούθηση εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών ταινιών, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές κ.α. Ατομικές και ομαδικές συνεδρίες πραγματοποιούνται από ειδικό επιστημονικό προσωπικό, Εργοθεραπευτή, Φυσικοθεραπευτή, Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό. Επιπλέον το κέντρο στελεχώνεται με νοσηλευτικό προσωπικό.
Παρέχεται δωρεάν μετακίνηση των παιδιών

Το ωράριο λειτουργίας είναι από Δευτέρα εώς Παρασκευή 08:00-16:00.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: Oι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες όπως επικοινωνήσουν με το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ “ΠΝΟΗ”. Διεύθυνση: Πάροδος Γιάννη Ρίτσου, τηλ επικοινωνίας: 22410 60967 - 22413 62320, e-mail: domes@otenet.gr,  υπεύθυνη Κέντρου κα. Παμπάλη Κυριακή-Κοινωνική Λειτουργός.