Βάζουν τον πήχη ψηλά με Νίκο Κουρμπανά στη Ρόδο!

Πανέτοιμοι να δημιουργήσουν μια ομάδα η οποία θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής έχοντας το Νίκο Κουρμπανά στον πάγκο της είναι οι άνθρωποι της διοίκησης της Ρόδου.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή έγινε χθες από τον ίδιο τον πρόεδρο Τώνη Μαρτίνη ο οποίος παράλληλα καλωσόρισε στη διοίκηση ακόμα ένα μέλος. Τον επιχειρηματία Τζούλη Μαχραμά ο οποίος συντάσσεται πλέον με τα "ελάφια' και στη νέα μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουν στο πρωτάθλημα.

Ο κ. Κουρμπανάς έστειλε το μήνυμα για σκληρή δουλειά και τόνισε μεταξύ άλλων ότι "όλοι μαζί θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά γιατί το νέο πρωτάθλημα δεν θα είναι καθόλου εύκολο". Ο κ. Μαρτίνης, στο ξεκίνημα της τοποθέτησης του, τόνισε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

"Συζητήσαμε, συνεννοηθήκαμε και τα βρήκαμε με το Νίκο Κουρμπανά για τη δημιουργία μιας ομάδας η οποία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Γ' Εθνική. Είναι μια κατηγορία όχι αρμόζουσα για την ομάδα της Ρόδου. Θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα ισχυρή και ανταγωνιστική. Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι με χαρά μας από σήμερα θα είναι μαζί μας στη διοίκηση της ομάδας και ο Τζούλης Μαχραμάς, ο οποίος θα έχει τον ρόλο του εντεταλμένου συμβούλου για το ποδοσφαιρικό τμήμα".

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο νέος προπονητής ο οποίος αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα:

Για τη συμφωνία του με τη Ρόδο: "Ήρθα σε μια ομάδα με καθαρά μεγάλη ιστορία όπως είναι η Ρόδος. Ξέρω που ήρθα και είμαι χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κ. Μαρτίνη και το διοικητικό συμβούλιο για την ευκαιρία που μου δίνει να υπηρετήσω αυτή την ομάδα. Από την πρώτη στιγμή που συζητήσαμε, κατάλαβα ότι η ομάδα με θέλει και αντίστοιχα πιστεύω ότι και η ομάδα κατάλαβε ότι ήθελα να έρθω. Έχω έρθει παλιά στη Ρόδο σαν αντίπαλος παίκτης αλλά και σαν προπονητής.

Ξέρω πολύ καλά που πάω και τι θα αντιμετωπίσω. Ο κόσμος έχει δυναμική, αγαπάει την ομάδα και όταν πρέπει γεμίζει το γήπεδο. Αυτά είναι θετικά στοιχεία. Ας είναι η ομάδα στη Γ' Εθνική. Το brand name είναι πολύ δυνατό. Προσωπικά υπηρετώ πάντα ομάδες που έχουν όνομα. Μπορείτε να το δείτε και στο βιογραφικό μου".

Για τα δυνατά στοιχεία του συλλόγου: "Τα δυνατά στοιχεία της Ρόδου είναι η διοικητική της σταθερότητα, το breand name και τα οικονομικά δεδομένα. Συζητώντας με τη διοίκηση, κάνει πολύ σωστά που δεν θέλει να ξεφύγει. Θα πάει σε φυσιολογικά επίπεδα έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στη συνέχεια. Από εκεί και πέρα στα αδύνατα σημεία μπορεί να βάλει κανείς το ότι η Ρόδος άλλαξε κατηγορία.

Δεν έχει σημασία το ότι είσαι Ρόδος. Άλλο το τοπικό και αυτά που είδα εγώ σε κάποια παιχνίδια στο video και άλλο αυτό που θα βρούμε μπροστά μας στην κατηγορία αυτή. Πρέπει αμέσως η ομάδα να μπει στα δεδομένα που ήταν χρόνια. Η Ρόδος για μπορέσει να πρωταγωνιστήσει θα πρέπει να οργανωθεί και να κερδίσει και τον κόσμο. Αυτό όμως για να γίνει, χρειάζεται προσπάθεια απ' όλους μας".

Για το νέο ρόστερ: "Είμαι στη διαδικασία να βλέπω παιχνίδια της ομάδας από το πρόσφατο πρωτάθλημα. Όσο μπορώ να δω βέβαια. Χωρίς να θέλω να μειώσω τις άλλες ομάδες αλλά υπάρχουν αγώνες που ο αντίπαλος δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή. Άρα δεν μπορώ να δω πως συμπεριφέρεται η Ρόδος αμυντικά όταν δεν έχει πίεση.

Όμως, ξέρω κάποιους παίκτες και φυσικά χρειάζεται προσοχή για να μην αδικήσουμε κανέναν. Να μην φύγει κάποιος που δεν αξίζει να φύγει ή και το αντίστροφο. Γι΄' αυτό σας λέω ότι ακόμα δεν έχω ξεκάθαρη άποψη. Είναι δύσκολο να φτιάξεις μια ομάδα από την αρχή. Το σίγουρο είναι ότι θα μείνουν κάποια παιδιά αλλά δεν ξέρω ακόμα ποια. Πάω τυφλά σε αυτό το κομμάτι γιατί δεν την έχω δει την ομάδα παρά μόνο στο video".

Για τους πρωταγωνιστικούς στόχους: "Ακόμα δεν ξέρουμε τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Ωστόσο εμείς θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια τέτοια ομάδα που να μπορεί σε όποιον όμιλο και αν συμμετάσχει να μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο. Δεν σημαίνει βέβαια ότι θα είμαστε μόνοι μας. Θα παρουσιαστούν και άλλες ομάδες και αυτός που θα είναι καλύτερος θα το πάρει.

Δεν θα είναι τόσο εύκολο πάντως. Φέτος υπάρχει ...μισή άνοδος. Δεν είναι όπως πέρσι που οι πρωταθλητές έβγαιναν απευθείας και χωρίς μπαράζ. Αν μάλιστα υποβιβάζονται και περισσότερες ομάδες, καταλαβαίνετε ότι χρειάζεται προσοχή. Το λέω για να είμαι ξεκάθαρος. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε φτιάξει ακόμα την ομάδα οπότε δεν μπορούμε να πούμε τίποτα".

Για τον τρόπο παιχνιδιού που θα ήθελε να παίζει η ομάδα του σε γενικές γραμμές είπε:
"Δεν μπορώ να πω ακόμα. Πάντα πρώτα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου αυτό που θέλεις να φτιάξεις και μετά προχωράς για να το κάνεις. Αν δεν το φτιάξεις όμως δεν μπορείς να πεις τίποτα. Σαν προπονητής γενικά μπορώ να πω ότι μου αρέσει να πιέζω τον αντίπαλο μπροστά, θέλω να υπάρχει κατοχή μπάλας μέσα από προσπάθεια και επίσης θέλω όταν χάνουμε τη μπάλα να μην γυρίζει η ομάδα πίσω αλλά να πηγαίνει μπροστά και να προσπαθεί να την πάρει πάλι".

Για την υποχρεωτική συμμετοχή μικρών παικτών: "Για εμένα δεν είναι κακό. Μην ξεχνάμε όμως ότι στα 21 του χρόνια ένας παίκτης δεν είναι μικρός. Ούτε θεωρείται ταλέντο. Στην ηλικία αυτή τα παιδιά πρέπει να παίζουν. Είμαι υπέρ αυτών των παιδιών. Θα προσπαθήσω να βρω δυο - τρία παιδιά αυτής της ηλικίας αλλά σας λέω ότι με απασχολεί και το ντόπιο στοιχείο. Μακάρι να βρούμε από εδώ. Πρέπει να έχουμε πέντε - έξι παιδιά αυτής της ηλικίας για να είναι στην ομάδα".

Για τους παίκτες που δεν θα ...δουλεύουν στην προπόνηση: "Η Ρόδος έχει κάποιες ...απειλές. Ορισμένοι έρχονται εδώ για διακοπές. Έρχεται για παράδειγμα ένας παίκτης, παίρνει προκαταβολή, παίρνει συμβόλαιο αλλά μετά την τέταρτη ημέρα κάνει διακοπές. Δεν θα ξέρει ...πως θα φύγει με εμένα προπονητή αυτός ο παίκτης. Εδώ ήρθαμε να κάνουμε τη δουλειά μας και όχι κάτι άλλο. Και βέβαια από εκεί και πέρα ότι λειτουργία θα έχει ο παίκτης θα έχει και ο προπονητής. Ότι ωράριο θα έχει ο παίκτης θα έχει και ο προπονητής. Ίσα βάρκα, ίσα νερά".