Χάος και αναρχία στην πλατεία της Λίνδου

Απαράδεκτη είναι για μια ακόμη φορά η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πλατεία της Λίνδου, με αποκορύφωμα τις καταστάσεις χάους και αναρχίας που έζησαν σήμερα κάτοικοι, επιχειρηματίες και επισκέπτες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στη «Ροδιακή», η έλλειψη των ιδιωτικών υπαλλήλων security που ρύθμιζαν την κυκλοφορία, προκάλεσε καταστάσεις απείρου κάλλους, με Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενοικιαζόμενα οχήματα, λεωφορεία και φορτηγά που ξεφορτώνουν εμπορεύματα να δημιουργία μια εξαιρετικά «εκρηκτική» κατάσταση, με φωνές, διαπληκτισμούς κ.α. μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών που επέλεξαν ως προορισμό για τις διακοπές τους τη Λίνδο.

Όπως όμως τόνισαν μιλώντας στη «Ροδιακή» κάτοικοι της περιοχής, μέχρι και πριν από δύο ημέρες οι «τροχονόμοι» εμφανίζονταν περιστασιακά τουλάχιστον στις ώρες αιχμής, για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία και από χθες σταμάτησαν να το κάνουν.

Το πρόβλημα φαίνεται πως έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχει ανανεωθεί ακόμη η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία που αναλαμβάνει το έργο της φύλαξης στη Λίνδο, καθώς δεν έχει εγκριθεί ακόμη από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μέλη του συλλόγου Νεολαίας Λίνδου ανέλαβαν σήμερα το πρωί πρωτοβουλία και βρίσκονταν στο σημείο ανεπίσημα και με πολιτικά ρούχα, προσπαθώντας να βοηθήσουν στην ρύθμιση της κυκλοφορίας, ωστόσο απ’ ότι φαίνεται ακόμη και αυτό δεν ήταν αρκετό.