Γ. Ελευθερίου για το χάος στη Λίνδο: «Δεν είναι θέμα εθελοντισμού, είναι θέμα αρχής»

Γ. Ελευθερίου για το χάος στη Λίνδο: «Δεν είναι θέμα εθελοντισμού, είναι θέμα αρχής»

Γ. Ελευθερίου για το χάος στη Λίνδο: «Δεν είναι θέμα εθελοντισμού, είναι θέμα αρχής»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 803 ΦΟΡΕΣ

Απαράδεκτη είναι για μια ακόμα φορά η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πλατεία της Λίνδου, με αποκορύφωμα τις καταστάσεις χάους και αναρχίας που ζουν από προχθές κάτοικοι, επιχειρηματίες και επισκέπτες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στη «Ροδιακή», η έλλειψη των ιδιωτικών υπαλλήλων security που ρύθμιζαν την κυκλοφορία, προκάλεσε καταστάσεις απείρου κάλλους, με Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενοικιαζόμενα οχήματα, λεωφορεία και φορτηγά που ξεφορτώνουν εμπορεύματα να δημιουργούν μια εξαιρετικά «εκρηκτική» κατάσταση, με φωνές, διαπληκτισμούς κ.α. μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών που επέλεξαν ως προορισμό για τις διακοπές τους τη Λίνδο.

Όπως όμως τόνισαν μιλώντας στη «Ροδιακή» κάτοικοι της περιοχής, μέχρι και πριν από τρεις ημέρες οι «τροχονόμοι» εμφανίζονταν περιστασιακά τουλάχιστον στις ώρες αιχμής, για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία και από προχθές σταμάτησαν να το κάνουν.

Το πρόβλημα φαίνεται πως έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχει ανανεωθεί ακόμη η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία που αναλαμβάνει το έργο της φύλαξης στη Λίνδο, καθώς δεν έχει εγκριθεί ακόμη από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ρόδου για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μέλη του συλλόγου Νεολαίας Λίνδου ανέλαβαν προχθές το πρωί πρωτοβουλία και βρίσκονταν στο σημείο ανεπίσημα, προσπαθώντας να βοηθήσουν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται ακόμη και αυτό δεν ήταν αρκετό.

«Δεν είναι θέμα εθελοντισμού, είναι θέμα αρχής»
Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Κοινότητας Λίνδου κ. Γιώργος Ελευθερίου, όχι απλώς επιβεβαίωσε την παραπάνω κατάσταση, αλλά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της συνέχειας της καλοκαιρινής περιόδου.
Τόνισε συγκεκριμένα: «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι θέμα εθελοντισμού, αλλά θέμα αρχής.

Ο διαγωνισμός για την ανάληψη του συγκεκριμένου έργου έχει ολοκληρωθεί, όμως δεν έχει περάσει ακόμη από την Οικονομική Επιτροπή για να υπογράψει ο ανάδοχος τη σύμβαση. Μέχρι τώρα είχα ζητήσει από τους υπαλλήλους που απασχολούνταν πέρυσι να έρχονται για μερικές ώρες και τους πλήρωνα με προσωπικά μου έξοδα.

Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, προτού να είναι πολύ αργά. Έχω στείλει αρκετά έγγραφα και στην Αστυνομία η οποία αδυνατεί προφανώς λόγω έλλειψης προσωπικού, να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Αν συμβαίνουν αυτά τώρα, τι πρόκειται να συμβεί τον Αύγουστο; Αν υπάρχουν εθελοντές που ρυθμίζουν την κυκλοφορία ή άνθρωποι που δεν έχουν επίσημα τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, εφόσον συμβεί κάποιο ατύχημα ή άλλο σοβαρό περιστατικό ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;» αναρωτήθηκε ο κ. Ελευθερίου.

Μάλιστα κλείνοντας ο πρόεδρος της Κοινότητας Λίνδου επεσήμανε έναν ακόμα κίνδυνο: «Η διαδικασία της ανάθεσης φύλαξης σε εταιρεία security έχει καθυστερήσει σημαντικά. Αν μετά την υπογραφή της σύμβασης υπάρξει ένσταση από την άλλη εταιρεία που δεν πήρε το έργο, τότε μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα καθυστερήσει η όλη διαδικασία και τι ενδεχομένως να συμβαίνει καθημερινά στη Λίνδο μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο