Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ στις εκλογές Δασκάλων-Νηπιαγωγών

Τις 4 από τις 9 έδρες του διοικητικού συμβουλίου κατάφερε να κερδίσει η ΔΑΚΕ στις εκλογές εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας, που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της προχθεσινής μέρας.

Αναλυτικά, τα ποτελέσματα των εκλογών για το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των  αντιπροσώπων ΔΟΕ, Συλλόγου ΠΕ Ρόδου έχουν ως εξής:
ΔΑΚΕ: 375 4 έδρες στο ΔΣ και 4 αντιπρόσωποι
ΔΗΣΥ: 304 3 έδρες στο ΔΣ και 3 αντιπρόσωποι
ΠΑΜΕ: 139 1 έδρα στο ΔΣ και 2 αντιπρόσωποι
ΑΝΕΞ: 126 1 έδρα στο ΔΣ και 1 αντιπρόσωπο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοκρατική Συνεργασία – Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών ΠΕ Ρόδου αναφέρεται:
«Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας πούμε ένα μεγάλο και θερμό ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε για μία ακόμα φορά στις αρχές και τις θέσεις της παράταξής μας, στις εκλογικές διαδικασίες της 6ης Ιουνίου 2019 για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του συλλόγου μας και αντιπροσώπων για την 88η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλες και όλους σας. Ένα ευχαριστώ ευθύνης και αγώνα, στην κάθε συναδέλφισσα και στον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, για τη συμμετοχή τους και τον αγώνα που έδωσαν είτε ήταν δίπλα μας, είτε απέναντί μας.

Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας, δηλώνουμε σε όλους τους συναδέλφους μας, ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε ένα διαρκή και ανυποχώρητο αγώνα για ένα καλύτερο αύριο στην παιδεία, για την αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού και για την ανάδειξη, προώθηση και λύση των προβλημάτων του κλάδου μας και των συναδέλφων, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο.

 Ότι θα στεκόμαστε δίπλα στον/στην κάθε συνάδελφο/ισσα, ακούγοντας το πρόβλημά τους προσπαθώντας για την επίλυσή του, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες παραταξιακές διαφορές, χωρίς διαχωριστικές επιλογές και διχαστικές λογικές αλλά με ισότιμη αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων, όπως άλλωστε κάναμε και στο παρελθόν.

Το ήθος και η αγωνιστική διάθεση που διέκρινε  τον προεκλογικό αγώνα μας  θα είναι μόνιμα στοιχεία της παρουσίας μας στο νέο Δ.Σ. του συλλόγου μας και της παρουσίας των αντιπροσώπων μας στις Γενικές Συνελεύσεις της ΔΟΕ.

Ακόμη θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους υποψηφίους μας για το ήθος, την ωριμότητα κι υπευθυνότητα που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών:
ΔΑΚΕ:   375 ψήφοι,  4 έδρες για το ΔΣ  και 4 αντιπροσώπους στη ΔΟΕ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 304  ψήφοι,  3 έδρες για το ΔΣ  και 3 αντιπροσώπους στη ΔΟΕ
ΠΑΜΕ: 139 ψήφοι,  1 έδρα για το ΔΣ  και 2 αντιπροσώπους στη ΔΟΕ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ: 126 ψήφοι, 1 έδρα για το ΔΣ  και 1 αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ

Εκλέγονται από τη Δημοκρατική Συνεργασία για το Δ.Σ. του συλλόγου
1. Μουτσάκης  Κώστας
2. Κορδιστός  Κώστας                         
3. Τσιλίκη  Ολυμπία (αναπληρώτρια Νηπιαγωγός)        

Εκλέγονται από τη Δημοκρατική Συνεργασία για αντιπρόσωποι στη ΔΟΕ:
1. Μουτσάκης  Κώστας            
2. Κορδιστός  Κώστας      
3. Νάτσης Θωμάς (αναπληρωτής Δάσκαλος)                                                                             

Αναλυτικά αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά και από τις υπόλοιπες παρατάξεις μέσα στις επόμενες μέρες.