Σε επιστημονικό περιοδικό η διατριβή του Γιάννη Ξάνθη

Μέρος της διδακτορικής διατριβής του Ροδίτη Δρ. Γιάννη Ξάνθη, που ολοκληρώθηκε στο University of Sheffield υπό την επίβλεψη του καθηγητή Paul Evans, δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Journal Of Cell Science». 

Η αθηροσκλήρωση που μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικό, αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στο δυτικό κόσμο. Η εργασία του προσδιόρισε μια πρωτεΐνη στην επιφάνεια των ενδοθηλιακών κυττάρων, τα οποία αποτελούν τα «τοιχώματα» των αρτηριών, η οποία ενεργοποιείται από συγκεκριμένα μοτίβα ροής του αίματος. 

Η ανακάλυψη αυτή μπορεί στο μέλλον να οδηγήσει στο σχεδιασμό νέων θεραπευτικών μεθόδων κατά της αθηροσκλήρωσης. 
Το περιοδικό ξεχώρισε την εργασία και επιλέγοντάς τον ως ανερχόμενο νέο ερευνητή στο χώρο των βιοεπιστημών του ζήτησε να παραχωρήσει συνέντευξη σχετικά με τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα. 

Ο κ. Ξάνθης μετά το πέρας του διδακτορικού του, εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο τμήμα Μηχανοβιολογίας του Queen Mary University of London και η έρευνά του εστιάζει στα κύτταρα της καρδιάς και τα μοριακά μονοπάτια που σχετίζονται με την καρδιακή ανεπάρκεια.

Το δημοσίευμα στο περιοδικό
Το δημοσίευμα στο περιοδικό