“O Αναστάσιος Πλατής έχει έγνοια για τον τόπο που τον μεγάλωσε”

“O Αναστάσιος Πλατής  έχει έγνοια για τον τόπο  που τον μεγάλωσε”

“O Αναστάσιος Πλατής έχει έγνοια για τον τόπο που τον μεγάλωσε”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 982 ΦΟΡΕΣ

Αυστηρή απάντηση προς τον πρόεδρο της Κοινότητας Αρχαγγέλου κ. Αργύρη Αργυρού με αφορμή τα όσα ανέφερε σε άρθρο του για τον Ψυχίατρο και πρόεδρο της ΠΑΝΑΚΕΙΑ κ. Αναστάσιο Πλατή, δίνει το προσωπικό της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, με ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του προσωπικού της Εταιρείας Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «Πανάκεια» αναφέρει τα εξής:
«Ως προσωπικό της εταιρείας ΠΑΝΑΚΕΙΑ, νιώσαμε την ανάγκη να απαντήσουμε στο άηθες άρθρο του κου Αργυρού προς το πρόσωπο του κου Πλατή επισημαίνοντας κάποια γεγονότα. Ο κος Πλατής υπήρξε οραματιστής, διοργανωτής και εκτελεστής ενός εγχειρήματος μεγάλης εμβέλειας, που αφορά την εφαρμογή της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στη Ρόδο. Ίδρυσε με προσωπικό αγώνα την εταιρεία ΠΑΝΑΚΕΙΑ που μέσα από τις δομές της φιλοξενεί και φροντίζει χρονίως ψυχικά πάσχοντες και ασθενείς με άνοια. Πάλεψε- με μοναδικά όπλα του το λόγο- το στίγμα που επί σειρά δεκαετιών συνοδεύει τις ασθένειες αυτές και ξαναέδωσε στους ίδιους τους ασθενείς στην κοινωνική ταυτότητα και την αξιοπρέπεια που τους είχε στερήσει τοπική κοινωνία.

Άνοιξε θέσεις εργασίας για 35 οικογένειες στο νησί της Ρόδου, ενώ μέσα από τις έξι δομές που επιτηρεί και διαχειρίζεται εξυπηρετούνται, ετησίως, τουλάχιστον 100 πάσχοντες ενώ ανακουφίζονται αντιστοίχως και οι οικογένειές τους. Σε σχέση με την κοινότητα του Αρχαγγέλου, μιλώντας με νούμερα, έχουν εργασία σε αξιοπρεπέστατες συνθήκες 20 οικογένειες, ενώ ταυτόχρονα ,οι στεγαστικές δομές της εταιρείας ΠΑΝΑΚΕΙΑ στηρίζουν τους τοπικούς επιχειρηματίες με σημαντικά ποσά ετησίως (προμηθευτές, φαρμακεία ,τοπικές επιχειρήσεις, εξωτερικοί συνεργάτες κ.α.). Για την υλοποίηση του έργου η εταιρεία διανέμει 1.200.000 ευρώ ετησίως και λειτουργεί από το 2005.

Αξίζει να σημειωθεί -επειδή αναφερθήκατε σε έλλειψη θάρρους - ότι για να γίνει πραγματικότητα αυτό το τεράστιο έργο- προσφορά στον τομέα της υγείας- χρειάστηκε να αντιμετωπίσει με θάρρος και πυγμή την αντίσταση μεγάλης μερίδας της κοινωνίας Αρχαγγέλου και όχι μόνο των απλών δημοτών, αλλά δυστυχώς και των πολιτικών «αρχόντων» που προέβαλαν σθεναρές αντιστάσεις καθώς δεν επιθυμούσαν τα «μιάσματα» - τους ψυχικά ασθενείς- να ζουν στο χωριό τους. Σε όλα αυτά ο κος Πλατής δεν ήταν εκ του μακρόθεν θεατής, αλλά σας διαβεβαιώνουμε δυναμικός μπροστάρης, απόλυτα υπαρκτός, υπεύθυνος και αποτελεσματικός.

Η απόδειξη βρίσκεται στα έργα και όχι στα λόγια και ο κος Πλατής δεν έχει άγνοια αλλά διαρκή έγνοια για τον τόπο που τον μεγάλωσε, για τον τόπο στον οποίο επέστρεψε και για τον τόπο στον οποίο επένδυσε. Αλλά μάλλον- σύμφωνα με εσάς- ο τομέας της ψυχικής υγείας δεν είναι αρκετά «εμπορικός» για να δείξει κάποιος το έργο του. Για αυτό το λόγο δεν έχετε προφανώς γνώση της προσφοράς του κου Πλατή μέσω της λειτουργίας όλων αυτών των δομών. Βλέπετε, δεν έγιναν με τυμπανοκρουσίες και δαφνοστολισμούς. Μόνο με δουλειά και έργα. Και ίσως αυτά να μην μπορείτε να τα αναγνωρίσετε

Το προσωπικό της εταιρείας
ΠΑΝΑΚΕΙΑ”

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς