Οι «Άγιοι Ανάργυροι» Βωλαδιωτών Καρπάθου παρέδωσαν τη σκυτάλη στη νέα γενιά

Τoυ Μανώλη Κασσώτη

Οι τοπικοί σύλλογοι των νησιών και των χωριών αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ομογένειας στην Αμερική. Τα μέλη τους είναι αυτά που πρωτοστατούν σε κάθε εθνική και πατριωτική εκδήλωση, γεμίζουν κάθε Κυριακή τις εκκλησίες και κοσμούν τα χωριά και τα νησιά μας με έργα κοινής ωφελείας.

Ένας από αυτούς είναι ο σύλλογος Βωλαδιωτών Καρπάθου «Άγιοι Ανάργυροι», που ιδρύθηκε το 1933 και ευπρέπισε τη Βωλάδα με σχολείο, ποδοσφαιρικό γήπεδο με αθλητικές εγκαταστάσεις, νεκροταφείο, υδραγωγείο, υδρευτικό και αποχετευτικό δίκτυο, διάνοιξη δρόμων στη Λάστο, στην Κυρά Παναγιά και στο Κούρι και εξωραϊστικά έργα στην Κυρά Παναγιά.

Στα 86 χρόνια ζωής του Συλλόγου, τέσσερις γενεές πέρασαν από τον Σύλλογο, η μια γενιά έδινε τη σκυτάλη στην επόμενη χωρίς, ούτε στιγμή, να διακόψει ο Σύλλογος το έργο του. Έτσι και φέτος, την Κυριακή 2 Ιουνίου, η Γενική Συνέλευση ανέθεσε τη διοίκηση του Συλλόγου σε νέους ανθρώπους εκλέγοντας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με την ακόλουθη σύνθεση:

Πρόεδρος – Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Λογοθέτη, 1ος Αντιπρόεδρος Εμμανουήλ Λογοθέτης, 2ος Αντιπρόεδρος Νίκος Π. Χρυσός, Γενική Γραμματέας Ειρήνη Σακελλάρη-Πάπα, Ειδική Γραμματέας Μαρία Ν. Κωστή, Ταμίας Μιχάλης Κυζούλης, Σύμβουλοι: Κωνσταντίνος Αθανασίου Κωστής, Άννα Βενέτη-Γεωργίου, Παναγιώτα Χρυσαφίνη, Μαρία-Ρηγώ Καπούτο, Μαρία Α. Διάκου. Αντιπρόσωπος στην Καρπαθιακή Ομοσπονδία: Μαρία Π. Λυτού. Επιτροπή «Ξαστεριά» μέλη: Σταματίνα Σακελλάρη, Σοφία Σακέτος, Ευαγγελία Ζαβόλα, Κοκκόνα Βασιλείου Χαλκιά, Άννα Βενέτη-Γεωργίου.
 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο


Ο απερχόμενος πρόεδρος Ανδρέας Διάκος και όλο το Δ.Σ., μαζί με τα συγχαρητήρια του ευχήθηκε καλή επιτυχία και του δήλωσε τη συμπαράστασή του προς τους νεοεκλεγέντες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 1ος Αντιπρόεδρος Εμμανουήλ Λογοθέτης και η Γενική Γραμματέα Ειρήνη Σακελλαρη-Πάπα είναι ο εγγονός και η κόρη του αειμνήστου Γιάννη Σακελλαρη που για αρκετά χρόνια υπηρέτησε τον Σύλλογο σε διάφορα αξιώματα και ως πρόεδρος, που φανερώνει ότι η μια γενιά δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη και το έργο του Συλλόγου συνεχίζεται.
 

Το απερχόμενο Δ.Σ. παραδίδει τη σκυτάλη στο νέο Δ.Σ. Στο μέσο της πρώτης σειράς η νεοεκλεγείσα πρόεδρος Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Λογοθέτη, με τον απερχόμενο πρόεδρο Ανδρέα Διάκο.
Το απερχόμενο Δ.Σ. παραδίδει τη σκυτάλη στο νέο Δ.Σ. Στο μέσο της πρώτης σειράς η νεοεκλεγείσα πρόεδρος Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Λογοθέτη, με τον απερχόμενο πρόεδρο Ανδρέα Διάκο.