Στην Κάρπαθο τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού

Στο πλαίσιο της άσκησης "ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019" και των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» (8-9/06), κατέπλευσε στο λιμάνι της Καρπάθου η τορπιλάκατος “ΣΤΑΡΑΚΗΣ”.

Ο Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Καπανδρίτης Διονύσιος υποδέχτηκε στην τορπιλάκατο τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ηλία Ανδρ. Λάμπρο και κατά την διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης αντάλλαξαν δώρα.
Να σημειωθεί ότι το Σάββατο 08 /06 η ΤΠΚ “ΣΤΑΡΑΚΗΣ” ήταν ανοιχτή σε μαθητές και κοινό για επίσκεψη και στο κάλεσμα του Π.Ν. ανταποκρίθηκαν οι αρχές, τα σχολεία και οι κάτοικοι του νησιού.

Την  Κυριακή 0/06 στις 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον Κυβερνήτη της ΤΠΚ στο Μνημείο Ηρώων στην Πλατεία Ελευθερίας (Επαρχείου). Tο  απόγευμα στις 5 πραγματοποιήθηκε  εθελοντικός καθαρισμός του λιμενοβραχίονα από το πλήρωμα της ΤΠΚ “Σταράκης”, κατόπιν συνεννοήσεως με το Δήμαρχο Καρπάθου.

Σύμφωνα με τον Πλωτάρχη κ. Καπανδρίτη Διονύσιο "Η εν λόγω πρωτοβουλία σχετίζεται σαφώς με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τα μηνύματα της πρόσφατης Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 05/06".