Κλείνει το γραφείο της Εθνικής  Τράπεζας που υπάρχει στ’ Αφάντου

Σύντομα πρόκειται να κλείσει το γραφείο της Εθνικής Τράπεζας στ’ Αφάντου!
Αυτό καταγγέλλει με επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αναστάσιος Σπανός, που ζητά από τους αρμόδιους της τράπεζας να αναθεωρήσουν την απόφασή τους.

Ειδικότερα,  αναφέρει τα εξής:
“Αξιότιμοι κύριοι της διοίκησης της ΕΤΕ
Όπως ήδη γνωρίζετε, στη Δημοτική ενότητα Αφάντου της Ρόδου, λειτουργεί ένα γραφείο συναλλαγών της ΤράπεζΆς σας το οποίο σημειωτέον, λειτουργεί μονοπωλιακά λόγω του ότι δεν υπάρχει κανένα υποκατάστημα άλλης τράπεζας.
Για λόγους τους οποίους αδυνατούμε να κατανοήσουμε ως τοπική κοινωνία έχετε ήδη αποφασίσει το κλείσιμο του συγκεκριμένου καταστήματος.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τάσος Σπανός
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τάσος Σπανός

Εκφράζουμε την οργή, την αντίθεση και την αγανάκτηση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.
Η συγκεκριμένη απόφασή σας είναι αψυχολόγητη, άδικη, επιζήμια τόσο για την τράπεζά σας  όσο και για τον τόπο μας για τους παρακάτω λόγους:

1)   Στα Αφάντου κατοικούν περίπου 7.000 κάτοικοι και η πόλη μας λειτουργεί ως δορυφόρος των γύρω χωριών, τα οποία εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο κατάστημα.
 Τα Αφάντου μαζί με τα Κολύμπια κατατάσσονται στις πλέον ραγδαία αναπτυσσόμενες τουριστικές περιοχές ολόκληρου του νησιού με επενδύσεις από τουριστικούς κολοσσούς αξίας δισεκατομμυρίων.

 Σημειώστε δε και τη μεγάλη επένδυση του γκολφ Αφάντου η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θα υλοποιηθεί σύντομα.
2)  Η απόφαση σας προσβάλλει, υποβαθμίζει και δεν λαμβάνει καθόλου υπ’όψιν της τον άνθρωπο και το δικαίωμά του  να έχει πρόσβαση στο Τραπεζικό Σύστημα ειδικά δε για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Το μόνο κριτήριο που φαίνεται να σας απασχολεί είναι το οικονομικό, βάζοντας το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ανάγκη.
3)   Για να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας θα πρέπει να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να μεταβούν στο πλησιέστερο υποκατάστημά σας.

4)  Η ευρύτερη τοπική κοινωνία στήριξε την Τράπεζά σας εδώ και αρκετά χρόνια, το δε κόστος συνέχισης της λειτουργίας του συγκεκριμένου γραφείου είναι για την Τράπεζά σας ένα ποσό ασήμαντο.
5) Με την ενέργειά σας αυτή καταδικάζετε τα Αφάντου και την ευρύτερη περιοχή σε Τραπεζική απομόνωση και οι καταθέτες να γνωρίζετε ότι θα ενεργήσουν ανάλογα.
Πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σας επιβραβεύσουν για αυτή σας την απόφαση.

Αξιότιμοι κύριοι, εκφράζοντας τις απόψεις και την ισχυρή θέληση της τοπικής μας κοινωνίας να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο τη συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος, σας καλούμε να εξετάσετε εκ νέου το αίτημά μας. Να αναθεωρήσετε τη λανθασμένη απόφασή σας σεβόμενοι τον ανθρώπινο παράγοντα, τις ανάγκες του και τη μακροχρόνια ιστορία της Εθνικής Τράπεζας την οποία πλήττετε με αυτή σας την ενέργεια.

 Με εκτίμηση
 Αναστάσιος Σπανός
Δημοτικός Σύμβουλος”