Διάψευση από ΝΔ για τη  χελώνα στο Καστελόριζο

Διαψεύδει κατηγορηματικά η ΝΔ την είδηση περί εσκεμμένης αιχμαλωσίας χελώνας καρέτα-καρέτα κατά την επίσκεψη του προέδρου του κόμματος στο Καστελόριζο.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Ζούλας με επιστολή του στον ιστοχώρο zoosos.gr παρουσιάζει βίντεο στο οποίο γίνεται εμφανές ότι η χελώνα έχει αυτοπαγιδευτεί.

Στην επιστολή του, ο κ. Ζούλας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το site σας έχει ανεβάσει σήμερα όχι μόνον μια ανύπαρκτη, αλλά και μια εξαιρετικά προσβλητική “είδηση” για τους κατοίκους του Καστελόριζου, καθώς τους εμφανίζει να έχουν δέσει μια χελώνα καρέτα-καρέτα τάχα για να την δει από κοντά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ως πειστήριο μάλιστα έχετε ανεβάσει και μια φωτογραφία στην οποία έχετε ζωγραφίσει με κόκκινο χρώμα τα σημεία από τα οποία υποτίθεται ότι έδεσαν οι κάτοικοι τη  χελώνα στο λιμάνι!

Επειδή συνέβη να είμαι παρών, όπως άλλωστε και δεκάδες άλλοι κάτοικοι και τουρίστες, η χελώνα της φωτογραφίας απλώς μπλέχθηκε για λίγα δευτερόλεπτα σε ένα από σχοινιά της βάρκας που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο.

Και απελευθερώθηκε μόνη της πολύ γρήγορα κουνώντας απλώς τα πτερύγιά της. Κάτι που φαίνεται όχι μόνον από τις φωτογραφίες, αλλά και από το βίντεο που σας αποστέλλω στο οποίο μάλιστα ακούγεται η σύζυγος του Κυρ. Μητσοτάκη να εκφράζει την ανησυχία ότι η χελώνα μπλέχτηκε και εκείνος να την καθησυχάζει.

 Κατά τα άλλα ειλικρινά απορώ για την ευκολία με την οποία υιοθετήσατε -διότι δεν θέλω να πιστεύω ότι κατασκευάσατε- μια τόσο εξωφρενική ιστορία. Διότι εξωφρενικό θα ήταν βέβαια κάποιος να δέσει μια χελώνα στο λιμάνι για να την δει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να γνωρίσει την άμεση κατακραυγή όχι μόνον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, αλλά και όλων των κατοίκων του Καστελόριζου που φροντίζουν τις λίγες καρέτα-καρέτα που υπάρχουν στο νησί».