Στη Ρόδο το 20ό ετήσιο συνέδριο της ΑΗΕΡΑ Hellas

Το Σάββατο 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 20ό Ετήσιο Συνέδριο της AHEPA Hellas (Περιφέρεια 25) στο ξενοδοχείο «Olympic Palace», στη Ρόδο.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου, με τους χαιρετισμούς των τοπικών δημοτικών, πολιτικών και Εκκλησιαστικών Αρχών της περιοχής. Ακολούθως οι Σύνεδροι των 40 ανά τη χώρα Τμημάτων της AHEPA Hellas, θα συζητήσουν θέματα εσωτερικής οργάνωσης, φιλανθρωπίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής υπευθυνότητας, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της AHEPA Hellas για την περίοδο 01.07.2019 έως 30.06.2020.

Η AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association / Αμερικανο – Ελληνική Προοδευτική Μορφωτική Ένωση) ιδρύθηκε το 1922 στην Αμερική από οκτώ Ελληνες μετανάστες. Στη διάρκεια των δεκαετιών, με δαπάνες της Οργάνωσης, έγιναν δεκάδες κοινωνικά έργα υποδομής στη χώρα (π.χ. Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ομώνυμη Πτέρυγα στο Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός», κ.α.). Τα μέλη της οικογένειας της AHEPA, σήμερα ξεπερνούν τις σαράντα χιλιάδες στην Αμερική και τα οχτακόσια πενήντα, σε όλη την Ελλάδα (ΑHEPA Hellas – Περιφέρεια 25).