Λογιστής της Ρόδου από 9 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών

Στα «μαλακά» έπεσε στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 51χρονος λογιστής ο οποίος κατηγορούνταν για υπεξαίρεση και πλαστογραφία και πρωτόδικα του είχε επιβληθεί πολυετή ποινή κάθειρξης.

Συγκεκριμένα, ο 51χρονος τον Απρίλιο του 2015 είχε κριθεί ένοχος και για τις δύο κατηγορίες και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών για την κάθε πράξη, δηλαδή κατά συγχώνευση 9 έτη κάθειρξης, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 51χρονος άσκησε έφεση, η υπόθεσή του εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο, αφού του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών για την υπεξαίρεση και 2 έτη φυλάκιση για την πλαστογραφία, δηλαδή κατά συγχώνευση 3 έτη με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 51χρονος κατηγορείται ότι το χρονικό διάστημα από το 2004 έως το 2008 και ενώ ασκούσε το επάγγελμα του λογιστή είχε συμβληθεί με σύμβαση εντολής με έμπορο της περιοχής μας ώστε να εκτελεί για λογαριασμό του τελευταίου τις πληρωμές στα ασφαλιστικά ταμεία για τους εργαζόμενούς του.

Ωστόσο αν και το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο 51χρονος έλαβε από τον έμπορο το ποσό των περίπου 35.000 ευρώ για να καλύψει τις εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ για πέντε υπαλλήλους, εκείνος ουδέποτε τα κατέβαλε. 

Ο ίδιος κατηγορείται και για πλαστογραφία αφού από το 2006 μέχρι το 2010  φέρεται να κατήρτισε 12 βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ για την επιχείρηση του εμπόρου, οι οποίες ήταν πλαστές. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που κατέθεσε ο έμπορος.

Συνήγορος υπεράσπισης σε δεύτερο βαθμό παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης.