Επιβλήθηκε κοινωφελής εργασία σε εργολάβο για πλαστογραφία

Σε κοινωφελή εργασία μετατράπηκε η ποινή για 64χρονο εργολάβο ο οποίος κατηγορούνταν για πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου έκρινε ένοχο τον 64χρονο το φθινόπωρο του 2018, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Με αίτησή του που κατέθεσε εκ νέου στο ίδιο δικαστήριο, ο 64χρονος ζητούσε τη μετατροπή της ποινής αυτής σε κοινωφελή εργασία. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και έτσι ο 64χρονο θα προσφέρει 500 ώρες κοινωφελούς εργασίας σε χρονικό διάστημα 3 ετών από τις αρχές Ιουλίου. Η υπόθεση αφορά τρεις επιταγές τις οποίες φέρεται να πήρε ο εργολάβος το 2008 και 2009 στη Ρόδο, και παρά το γεγονός ότι είχαν εκδοθεί στο όνομα τρίτου εκείνος τις πλαστογράφησε προκειμένου να προεισπράξει τα χρήματα τα οποία και έβαλε σε λογαριασμό του. Δύο από τις επιταγές αυτές τις είχε εκδώσει ο 58χρονος συγκατηγορούμενός του, ενώ το συνολικό ύψος τους ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ.
Σημειώνεται πως πρωτόδικα, το 2013, ο εργολάβος είχε καταδικαστεί ερήμην σε κάθειρξη 6 ετών, ενώ αθώος είχε κριθεί – τότε- ο 58χρονος συγκατηγορούμενός του.