«Η ομορφιά, ναι, ανοίγει δρόμους, αλλά το δικό μου προτέρημα είναι η αυθεντικότητα...»!

Είναι απολύτως συνεπής στο τηλεφωνικό μας ραντεβού η Ελένη Μαυρόγαλου που τ’ όνομά της, μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τη Δωδεκάνησο, τις τελευταίες ημέρες ηχεί γνώριμα πια στ’ αυτιά μας.

Ήρθε για λίγες ώρες την Τετάρτη στη Ρόδο, για να φύγει για τα άλλα νησιά αφού οι μέρες είναι λίγες για την προεκλογική της… εκστρατεία που άρχισε αιφνιδιαστικά  μερικές μέρες πριν και έχει πεδίο δράσης 18 νησιά, με βάση την Πάτμο απ’ όπου προέρχεται. 

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου που είναι και δημοτική σύμβουλος, είναι μητέρα ήδη δύο παιδιών- το ένα είναι μόλις τεσσάρων μηνών- απαντά με αυτοπεποίθηση στις ερωτήσεις μου και δηλώνει έτοιμη να προσφέρει στα νησιά.

Είστε νησιώτισσα από… πολλά νησιά!
Είμαι Πάτμια. Η μητέρα μου είναι από την Πάτμο και τους Λειψούς. Ο θείος μου, ο καπετάν Στέφανος Παραδείσης, ζούσε στην Κω απ’ όπου μέχρι σήμερα πηγαινοέρχομαι και τη θεωρώ δεύτερο σπίτι μου.

Πότε μάθατε ότι θα είσαστε υποψήφια;
Προέρχομαι από το Μητρώο πολιτικών Στελεχών, μία αξιοκρατική διαδικασία με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να φέρει κοντά την κοινωνία και την πολιτική, δίνοντας βήμα σε νέους ανθρώπους. Πριν λίγες μέρες πληροφορήθηκα από το γραφείο του προέδρου για την πιθανότητα της υποψηφιότητάς μου η οποία οριστικοποιήθηκε από την επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

Η ποσόστωση δεν φαίνεται να βοήθησε στην εκλογή γυναικών κατά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Τι γίνεται τελικά, οι γυναίκες δεν ψηφίζουν γυναίκες;
Η τοπική αυτοδιοίκηση τόσο στις περιφερειακές εκλογές όσο και στις δημοτικές, απέδειξε ότι η ποσόστωση δεν βοηθάει καθόλου τις γυναίκες. Για εμένα είναι αυτονόητο ότι η νοοτροπία μας θα πρέπει ν’ αλλάξει ώστε να μην απαιτείται η ποσόστωση για να υπάρχουν γυναίκες στα ψηφοδέλτια. Στην Πάτμο, το δικό μου νησί οι γυναίκες ψήφισαν τις γυναίκες. Οι γυναίκες είμαστε πολύ ικανές και το αποδεικνύει η καθημερινότητα και οι πολλοί ρόλοι μέσα από τους οποίους αντεπεξέρχεται η καθεμία από εμάς τελικά.

Είσαστε ήδη  μητέρα δύο παιδιών και μάλιστα με ένα μωράκι λίγων μηνών, είστε εργαζόμενη, δημοτική σύμβουλος και όχι μόνον! Πώς τα καταφέρνετε;
Είμαι σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, ενός κοριτσιού τεσσάρων ετών, κι ενός αγοριού τεσσάρων μηνών και σε συνδυασμό με το ότι είμαι και εργαζόμενη συνειδητοποιώ πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα και αναγνωρίζω και τις ικανότητές της. Εγώ τις γυναίκες τις χαρακτηρίζω πολυμήχανες.

Και τώρα διεκδικείτε την εκλογή σας σ’ ένα νομό που περιλαμβάνει 18 νησιά! Δύσκολα τα Δωδεκάνησα!
Είναι πολύ δύσκολα τα Δωδεκάνησα, αλλά είναι μεγάλη η πρόκληση του να προσφέρω στα νησιά. Δραστηριοποιούμαι χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση στο δήμο Πάτμου, ως δημοτική σύμβουλος, διατελώ αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου και μέσα από αυτές τις δράσεις μου είμαι έτοιμη για το επόμενο βήμα και το επόμενο βήμα είναι να προσφέρω ακόμα περισσότερο για όλα τα νησιά μου.

Ποιο είναι το μότο σας, η φράση που σας χαρακτηρίζει;
Ενωμένοι προχωράμε καλύτερα.

Αν σας έλεγα να μιλήσετε για τον εαυτό σας, τι θα λέγατε;
Είμαι φύση αισιόδοξος άνθρωπος, με ενοχλεί πολύ το ψέμα και πιστεύω ότι μόνο με την ειλικρίνεια, την υπευθυνότητα και τη συνέπεια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όλες τις καταστάσεις.

Η ομορφιά ανοίγει δρόμους;
Η ομορφιά φυσικά και ανοίγει δρόμους, αλλά σε ό,τι με αφορά θεωρώ ότι το προτέρημά μου είναι η αυθεντικότητα. Και θα ήθελα να προσθέσω ότι με την ομορφιά πολλές φορές πρέπει να καταβάλλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για να αποδείξουμε την ικανότητα και την αξία μας.

Τι θα λέγατε στους νησιώτες;
Πρωτίστως να νιώθουν υπερήφανοι που κατοικούν στα Δωδεκάνησα. Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία τα νησιά μας είναι προτεραιότητα και δεν είναι τυχαίο που ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε ουσιαστικά την προεκλογική του περίοδο από τα Δωδεκάνησα. Όσο για εμένα θέλω να πω ότι θα είμαι κοντά σας ακόμα πιο δυναμικά μετά τις εκλογές για να οδηγήσουμε τα νησιά μας εκεί που τους αξίζει: στην ευημερία και την ανάπτυξη.