Ραντεβού στην Αστυπάλαια και του χρόνου δίνει το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου

Ραντεβού στην Αστυπάλαια και του χρόνου δίνει το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου

Ραντεβού στην Αστυπάλαια και του χρόνου δίνει το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 248 ΦΟΡΕΣ

Το Ραντεβού τους την επόμενη χρονιά ανανέωσαν οι μικροί μαθητές της Αστυπάλαιας με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου, που φέτος με τις δράσεις "μάγεψαν" μικρούς και μεγάλους μαθητές της όμορφης αυτής νήσου.

Η ψυχή της διοργάνωσης, συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, υπόσχεται νέες "πολύχρωμες δράσεις", που θα δώσουν και στην επόμενη διοργάνωση την "ύλη" για νέες όμορφες δημιουργίες. Μάλιστα τα σχέδια της Ελληνίδας συγγραφέας περιλαμβάνουν και επέκταση του φεστιβάλ και σε άλλα νησιά, με επίκεντρο πάντα το νησί της πεταλούδας του Αιγαίου, της Αστυπάλαιας.

Εφέτος, σε μια πολύ όμορφη γιορτή, που έλαβε χώρα στην Αστυπάλαια με φόντο τους ανεμόμυλους του νησιού, οι μικροί μαθητές του νησιού σχημάτισαν το χάρτη της Αστυπάλαιας με Origami νούφαρα κλείνοντας έτσι έναν κύκλο πολιτισμικών δράσεων που ξετυλίχθηκαν στη διάρκεια του φεστιβάλ.
Δράσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό (προσομοίωση αρχαιολογικών ανασκαφών), την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και αφηγήσεις παραμυθιών με τη συνοδεία μουσικής, έδωσαν το στίγμα του φετινού φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα