Στη Ρόδο σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Στη Ρόδο σήμερα  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Στη Ρόδο σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1560 ΦΟΡΕΣ

Θα επισκεφθεί επίσης τα νησιά Χάλκη, Τήλο, Νίσυρο και Κω

Από την Μάλτα, όπου συμμετείχε στην 6η σύνοδο των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φθάνει σήμερα στη Ρόδο, για να ξεκινήσει διήμερη περιοδεία στα Δωδεκάνησα, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, πρόκειται να επισκεφθεί τη Ρόδο, την Χάλκη, την Τήλο, την Νίσυρο και την Κω.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στις 10.30 το πρωί ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από συνεργάτες του και κομματικά στελέχη θα βρίσκεται στην πλατεία Κύπρου.

Όπως ανακοίνωσε η νομαρχιακή επιτροπή Νοτίου συγκροτήματος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα καταστήματα και τους δρόμους στο κέντρο της πόλης, ανταλλάσσοντας απόψεις και προτάσεις.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Τσίπρας σε Χάλκη, Τήλο και την Κυριακή σε Νίσυρο και Κω.
“Πρώτη φορά Πρωθυπουργός επισκέπτεται την Χάλκη”. Αυτό δήλωσε χθες μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ο δήμαρχος Χάλκης, Μιχάλης Πατρός, προσθέτοντας ότι το νησί θα τον υποδεχθεί όπως αξίζει σ’ έναν Πρωθυπουργό.

Στην Τήλο ο κ. Τσίπρας, θα μιλήσει στις 9 μ.μ. στην πλατεία των Λιβαδίων.
Αναφορικά με την επίσκεψη στην Κω, σε ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή Βορείου συγκροτήματος αναφέρει τα εξής:

“Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από κυβερνητικά και πολιτικά στελέχη, επισκέπτεται αυτό το Σαββατοκύριακο -για μία ακόμη φορά- τη Δωδεκάνησο.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, ιδιαιτέρως σημαντικής για την περιοχή μας, θα βρεθεί στην Κω την Κυριακή 16 Ιουνίου, στις 7.00 μμ, σε μία ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου (Χάνι)

Με την παρουσία του πρωθυπουργού στο νησί μας, ολοκληρώνεται ένα πλούσιο διήμερο πρόγραμμα συναντήσεων και επικοινωνίας με τους πολίτες της Δωδεκανήσου, με πρώτο σταθμό τη Ρόδο και συνέχεια στη Χάλκη, την Τήλο και τη Νίσυρο.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτή την ιδιαίτερης βαρύτητας πολιτική εκδήλωση, με επίκεντρο τους νέους προγραμματικούς άξονες του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία και τις συγκεκριμένες προτάσεις ενίσχυσης και διεύρυνσης των πολιτικών για τη νησιωτικότητα .”
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΓΑΚΗ

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Δωδεκάνησο, αναφέρει τα εξής:

«Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου στη Δωδεκάνησο έχει διπλό χαρακτήρα. Από τη μια πλευρά, είναι η υπευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ευαίσθητη χωρικά και δημογραφικά περιοχή μας, η ανάγκη αυτή της επικοινωνίας με τον λαό για απολογισμό αλλά και για ανατροφοδότηση με προτάσεις και πρωτοβουλίες που οι συμπολίτες μας θεωρούν ώριμες να προχωρήσουν, ο άμεσος διάλογος που σε μια προεκλογική περίοδο μας δίνει τη δυνατότητα, είναι αλήθεια, να δούμε τα λάθη μας αλλά και να ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμά μας για την επόμενη 4ετία.
Είναι εν τέλει, η ουσία της Δημοκρατίας μας.

Από την άλλη, η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα κομμάτι της πολιτικής κουλτούρας της Αριστεράς. Να συνομιλεί, ν’ ακούει τον καθένα συμπολίτη μας όπου κι αν βρίσκεται, στο πιο απομακρυσμένο νησί, στον πιο μικρό ορεινό οικισμό, συνεχώς και όχι μόνο προεκλογικά.
Είναι στο «DNA» μας η διαρκής πολιτική συζήτηση, με σεβασμό στην κάθε άποψη, πάνω σ’ όλα τα θέματα, με σύγκριση προγραμμάτων.

Τέλος, ένα ακόμα ειδικό χαρακτηριστικό της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Δωδεκάνησο, είναι η επιλογή των μικρών νησιών στην περιοδεία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσίπρας επισκέπτεται μικρά και απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, θυμάμαι την πρόσφατη επίσκεψη στο Αγαθονήσι… Είναι όμως αυτή η επιλογή που σήμερα ειδικά κάνει τη διαφορά.

Γιατί δείχνει τη συνέπεια με την οποία εργαζόμαστε για τη ανάπτυξη, την ουσιαστική κοινωνική συνοχή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδας μας. Είναι η «μικρο-νησιωτική» συνιστώσα της περιφερειακής ανάπτυξης, αυτό που από την πρώτη στιγμή της κοινοβουλευτικής μου παρουσίας δούλεψα πρακτικά και θεσμικά σε όλες τις εκφάνσεις της και που νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος για όλα όσα πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής μας.

Είναι, η ανάδειξη της ισχυρής νησιωτικής Ελλάδας.
Και οι νησιώτες που αγωνίζονται, έχουν επίγνωση των όσων διακυβεύονται στην επερχόμενη εκλογική μάχη».

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa