Στην Εισαγγελία ο φάκελος της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη

Στην Εισαγγελία ο φάκελος της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη

Στην Εισαγγελία ο φάκελος της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1079 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από την ανακρίτρια Ρόδου

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου επέστρεψε μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών από την ανακρίτρια Ρόδου, η δικογραφία της υπόθεσης βιασμού και δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στο νησί μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», μετά τη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων αλλά και καταθέσεων που αφορούν την υπόθεση, η ανακρίτρια Ρόδου «έκλεισε» την υπόθεση και την παρέπεμψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου προκειμένου να συνταχθεί από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, η πρόταση που θα εισαχθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Το δικαστικό συμβούλιο είναι και αυτό που θα αποφανθεί για την παραπομπή και σε ποιο δικαστήριο των δύο κατηγορουμένων, του 22χρονου Ροδίτη και του 20χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής, απόφαση που θα γνωστοποιηθεί με σχετικό βούλευμα.
Στο μεταξύ, στο τέλος του προηγούμενου μήνα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμα που εξέδωσε παράτεινε για άλλους έξι μήνες την προσωρινή κράτηση των δύο κατηγορουμένων στις φυλακές όπου ήδη κρατούνται.

Όπως είναι γνωστό, τους δύο δράστες βαραίνουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και του (ομαδικού) βιασμού από δράστες που ενεργούσαν από κοινού, κατηγορίες για τις οποίες μετά τις απολογίες τους στις αρχές Δεκεμβρίου 2018 είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018. Ήταν περίπου μεσάνυκτα όταν η άτυχη φοιτήτρια μπήκε στο αυτοκίνητο του Ροδίτη και όλοι μαζί πήγαν στο σπίτι του στη Λίνδο. Εκεί, οι κατηγορούμενοι φέρονται να θέλησαν να έχουν ερωτική επαφή μαζί της, όμως η 21χρονη αρνήθηκε και τότε την χτύπησαν κάμπτοντας την αντίστασή της. Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και οι δύο άνδρες ικανοποίησαν τις ερωτικές τους ορέξεις χρησιμοποιώντας βία και κάμπτοντας με τον τρόπο αυτό τις αντιστάσεις της κοπέλας, ενώ στη συνέχεια λόγω της σωματικής και ψυχικής της εξάντλησης την εξανάγκασαν να ανεχθεί επιπλέον ασελγείς πράξεις για τις οποίες και πάλι η άτυχη κοπέλα προέβαλε αντίσταση.

Τότε – σύμφωνα πάντα με το βούλευμα- οι δύο νεαροί την γρονθοκόπησαν με δύναμη (και οι δύο έκαναν πολεμικές τέχνες), χάνοντας στιγμιαία η 21χρονη τις αισθήσεις της. Όταν επανήλθε τους είπε ότι επρόκειτο να τους καταγγείλει στην αστυνομία και τότε οι κατηγορούμενοι φέρονται να την χτύπησαν με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στο κεφάλι της προκαλώντας της αιμορραγία από τα χτυπήματα αυτά. Ο 22χρονος και ο 20χρονος κατηγορούνται επίσης ότι στη συνέχεια αντί να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, την μετέφεραν στην παραλία «Φώκια» στους Πεύκους και την πέταξαν στη θάλασσα όπου και η άτυχη κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό.

Η «αντίστροφη» μέτρηση για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση ξεκίνησε με την ταυτοποίηση της σορού της 21χρονης Ελένης. Προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και ειδικότερα του Γραφείου Ασφαλείας σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που ήρθε στο νησί μας αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, αλλά και την συνδρομή (όπου απαιτήθηκε) της αστυνομίας ξεκίνησε την συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων που θα οδηγούσαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Καθοριστικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή, διαδραμάτισαν τα βίντεο που είχαν οι διωκτικές αρχές στη διάθεση τους και στις οποίες φέρονται να φαίνονται καθαρά οι κατηγορούμενοι και η άτυχη κοπέλα, αλλά και η πορεία που ακολούθησαν από την πόλη της Ρόδου έως το σπίτι στη Λίνδο.
Επίσης η άρση του απορρήτου που έγινε στο τηλέφωνο της 21χρονης κοπέλας βοήθησε στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Από εκεί και έπειτα ένα – ένα τα κομμάτια του «παζλ» άρχισαν να συμπληρώνονται με τις καταθέσεις που άρχισαν από τις αρχές Δεκεμβρίου να λαμβάνονται από άτομα που με τον ένα ή άλλο τρόπο φέρονταν να γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις.

Γρήγορα οι Λιμενικοί «έφθασαν» στους δράστες, τους οποίους και προσήγαγαν στην υπηρεσία αρχικά για απλές καταθέσεις και εν συνεχεία ως ύποπτους.
Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Άκης Δημητριάδης και Θεόδωρος Μαντάς, ενώ ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό της οικογένειας οι κ.κ. Αλέξης Κούγιας και Ευάγγελος Γκιουγκής.

Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο

Παλαιστίνιος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και εκβίαση

«Δεν ήταν δικά μου τα 4,6 κιλά χασίς» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 32χρονος