Άδικες χαρακτηρίζουν τις κατηγορίες σε βάρος συναδέλφου τους οι δάσκαλοι της Ρόδου

Άδικες χαρακτηρίζουν τις κατηγορίες σε βάρος του συναδέλφου τους οι δάσκαλοι της Ρόδου, ενώ σε σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν μιλούν μεταξύ άλλων για στοχοποίηση των εκπαιδευτικών. 

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής: 

"Ψήφισμα στήριξης του συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ρόδου στις άδικες κατηγορίες κατά συναδέλφου
Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ρόδου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του, στον συνάδελφο δάσκαλο, που κατηγορείται άδικα για παράνομη κατακράτηση ανηλίκου.

Δε μπορούμε να δεχτούμε ότι υπήρξε σκοπιμότητα σε καμία περίπτωση και πιστεύουμε ότι κατηγορείται άδικα. Σημειώνουμε ότι η ανακοίνωση των γονέων του συγκεκριμένου σχολείου δίνει μια εντελώς άλλη εικόνα από αυτή που καλλιεργείται στα ΜΜΕ. Θεωρούμε ότι η στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και οι άδικες κατηγορίες δε συμβάλλουν στο αναγκαίο κλίμα ηρεμίας που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία μας.

Δυστυχώς το θέμα έχει πάρει διαστάσεις με ευθύνη των ΜΜΕ, με τεράστιες δόσεις υπερβολής, που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά γεγονότα.

Καταδικάζουμε την υποκριτική εγρήγορση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, που απομάκρυνε το συνάδελφο από το σχολείο του, χωρίς να περιμένει το πόρισμα της ΕΔΕ.
Καλούμε τους γονείς να αποσύρουν τη μήνυση.

Ζητάμε να σταματήσει οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του συναδέλφου και να επιστρέψει άμεσα στο σχολείο του.
Ενημερώνουμε ότι θα του συμπαρασταθούμε νομικά και συνδικαλιστικά! Κανείς δεν είναι μόνος του!
Καλούμε τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας να πάρει θέση για το γεγονός αυτό."