Τσιγγάνοι κατέλαβαν και φέτος την παραλία της Κρεμαστής

Τσιγγάνοι κατέλαβαν και φέτος την παραλία της Κρεμαστής

Τσιγγάνοι κατέλαβαν και φέτος την παραλία της Κρεμαστής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2742 ΦΟΡΕΣ

Την παρέμβαση των αρμοδίων ζητά με επιστολή του ο δικηγόρος Μιχ. Τεχνίτης που θέτει επίσης θέμα και για τους ερασιτέχνες ψαράδες

Να αντιμετωπιστεί το σοβαρό ζήτημα της υπαίθριας κατασκήνωσης των ΡΟΜΑ στην κεντρική παραλία Κρεμαστής αλλά και της κατάληψης του ίδιου χώρου από τους ερασιτέχνες αλιείς, ζητά με επιστολή του προς τις αρμόδιες αστυνομικές και λιμενικές υπηρεσίες της περιοχής μας ο συμπολίτης μας δικηγόρος Ρόδου Μιχάλης Τεχνίτης.

Ειδικότερα, ο κ. Τεχνίτης στην πρώτη του επιστολή προς το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού και με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, στον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου και στον Κεντρικό Λιμενάρχη, αναφέρεται στην «κατάληψη» που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα από ΡΟΜΑ στην κεντρική παραλία της Κρεμαστής.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Τεχνίτη αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Διοικητά,
Τις ημέρες αυτές παρατηρείται πάλι το γνώριμο δυστυχώς φαινόμενο με την παράνομη κατάληψη χώρων στη κεντρική παραλία της Κρεμαστής από αυτοκίνητα είτε επιβατηγά (Ι.Χ.Ε.) είτε μικρά φορτηγά-αγροτικά (Ι.Χ.Φ.), είτε κλειστά τύπου κλούβας αθίγγανων που πιθανόν δεν διαμένουν στο νησί μας αλλά έρχονται για να πωλήσουν τις πραμάτειες τους. Στο τέλος του κεντρικού δρόμου της παραλίας που σχηματίζεται μικρή πλατεία στήνουν υπαίθριες ψησταριές όπου στη συνέχεια και καθόλην τη διάρκεια της ημέρας (από το πρωί μέχρι το βράδυ) ακολουθεί το ψήσιμο των κρεάτων με οινοποσία μέχρι αργά το βράδυ συνοδευόμενη με εκκωφαντική μουσική.
Και αν τολμήσει κανείς να τους κάνει παρατήρηση, τότε δέχεται οχετό ύβρεων με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας ή και αυτής ακόμα της ζωής του.

«Στρατοπεδεύουν» κάτω από τα δέντρα-αρμυρίκια δίπλα στην παραλία όπου και κοιμούνται, πλένουν και απλώνουν τα ρούχα τους σε σχοινιά ή σύρματα κατά μήκος των δέντρων-αρμυρικιών, αφοδεύουν και φεύγοντας αφήνουν τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών και κοπράνων.
Γίνεται αντιληπτό ότι το θέαμα που αντικρίζει κανείς θυμίζει ξεχασμένα από τον πολιτισμό χωριά Αφρικανικών Χωρών, αυτών που βλέπει κανείς στα ντοκιμαντέρ του NATIONAL GEOGRAPHIC, ενώ η περιοχή κινδυνεύει να γίνει εστία μικροβίων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών.
Κύριε Διοικητά,
Πιστεύω ότι εσείς προσωπικά με την ευαισθησία που σας διακρίνει για τον πολιτισμό και την κοινωνία γενικότερα, με τη συνδρομή των ανδρών του Τμήματός Σας να επιληφθείτε άμεσα και αποτελεσματικά του σοβαρού αυτού προβλήματος ώστε τέτοια απαράδεκτα από κάθε άποψη φαινόμενα να εκλείψουν άπαξ δια παντός».

«Κατάληψη» από τους ερασιτέχνες ψαράδες
Ο κ. Τεχνίτης αναφέρεται σε άλλη επιστολή του προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου στο πρόβλημα έλλειψης χώρου για κολύμπι στην κεντρική παραλία Κρεμαστής, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της, όπως αναφέρει, έχει καταληφθεί από ερασιτέχνες ψαράδες.

Η επιστολή έχει ως εξής:
«Κύριε Λιμενάρχα,
Είμαι μόνιμος κάτοικος Κρεμαστής και όπως άλλοι οι συντοπίτες μου, επιλέγουμε την παραλία της Κρεμαστής για τα καλοκαιρινά μας μπάνια. Όμως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο ερασιτέχνες ψαράδες με τα καλαμίδια και τα άλλα σύνεργά τους να έχουν καταλάβει σχεδόν όλο το μήκος της παραλίας από την καντίνα “ΑΛΙΚΗ” μέχρι το σημείο που σχηματίζεται μία μικρή πλατεία, στο σημείο δηλαδή που γίνεται η λειτουργία του αγιασμού κατά την εορτή των Θεοφανείων, δηλαδή απόσταση περίπου 400 μέτρων.

Γνωρίζετε ότι το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας της Κρεμαστής και κυρίως της παραπάνω ακτογραμμής, έχει υποστεί σοβαρή διάβρωση με αποτέλεσμα η έκταση του αιγιαλού να έχει ήδη συρρικνωθεί με αναγκαίο επακόλουθο τον περιορισμό του χώρου όπου μπορεί να κολυμπήσει κάποιος. Δηλαδή το ήδη εναπομείναν τμήμα του ελεύθερου χώρου για κολύμβηση καταλαμβάνεται από τους ερασιτέχνες «καλαμιδάδες» με σοβαρό κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των λουομένων από τα άγκιστρα των καλαμιδιών.
Το περιγραφόμενο πρόβλημα φέτος έγινε εντονότερο, προφανώς κατά την ταπεινή μου γνώμη λόγω της ανοχής όλων ημών των λουομένων-κατοίκων της Κρεμαστής που επιδείξαμε ανοχή στο φαινόμενο αυτό. Και είναι απορίας άξιον ενώ υπάρχει χώρος για ψάρεμα με καλαμίδι προς την πλευρά όπου εκβάλει ο Κρεμαστενός ποταμός δηλαδή στην ακτίνα της περιοχής «Λειβάδα» όπως λέγεται, οι «καλαμιδάδες» προτιμούν τα κεντρικά σημεία της παραλίας που είναι κατάλληλα για κολύμβηση και τα οποία προτιμά ο περισσότερος κόσμος.

Κύριε Λιμενάρχα,
Πιστεύω ότι με λήψη μέτρων από την Υπηρεσία Σας το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα, ένα τέτοιο δε μέτρο δε που με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση προτείνω είναι η τοποθέτηση απαγορευτικών για ψάρεμα με καλαμίδι πινακίδων καθόλο το μήκος της παραλιακής ζώνης από το σημείο της καντίνας «ΑΛΙΚΗ» μέχρι το σημείο όπου σχηματίζεται, όπως περιέγραψα παραπάνω, μικρή πλατεία στην άκρη της οποίας λαμβάνει χώρα η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων κατά την εορτή των Θεοφανείων. Βεβαίως η Υπηρεσία Σας, ως αποκλειστικά αρμόδια, γνωρίζει άριστα τα μέτρα που πρέπει να λάβετε για τη λύση του εν λόγω προβλήματος».

Διαβάστε ακόμη

Εντοπίστηκαν 44 αλλοδαποί στη Νίσυρο νωρίς το πρωί

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη, "ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;"

Υποθαλάσσιος καθαρισμός του κόλπου του Αγίου Παύλου Λίνδου

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών

Η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Οδικής Κυκλοφορίας (FEVR) στη Ρόδο

Γιάννης Πάππου: Χαμόγελα αισιοδοξίας στην αγορά της Ρόδου από την κίνηση το Πάσχα

Συνάντηση Γ. Νικητιάδη με το Δήμαρχο Ρόδου Αλ. Κολιάδη

Περιοδεία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στα Δωδεκάνησα