Ξεκίνησε η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές

Ξεκίνησε η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές

Ξεκίνησε η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 459 ΦΟΡΕΣ

Κατέθεσαν ήδη οι Μ. Κόνσολας, Α. Γιαννικουρής, Δ. Κρεμαστινός, Σ. Μπακρυσιώρης, Θ. Μπαράκας κ.α.

Ξεκίνησε χθες στο Πρωτοδικείο Ρόδου η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ήδη έχουν καταθέσει οχτώ υποψήφιοι, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ, έτσι ώστε την επόμενη μέρα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να γίνει και η επίσημη ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο της Ρόδου.

Ειδικότερα, από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχουν καταθέσει τις υποψηφιότητές τους ο τομεάρχης Τουρισμού του κόμματος και νυν βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Αντώνης Γιαννικουρής, από το ΚΙΝΑΛ ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και νυν βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός, ο διευθυντής ξενοδοχείων κ. Σαράντος Μπακρυσιώρης, από το «Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής» (ΜέΡΑ25) ο παραολυμπιονίκης και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θανάσης Μπαράκας, από το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας» η δημοτική σύμβουλος κα Ευαγγελία Παναή, με το κόμμα «Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας» ο κ. Στέφανος Ιωαννίδης και με το ΚΚΕ (μ-λ) ο κ. Κωνσταντίνος Βλάχος.

Δήλωση Μ. Κόνσολα
Την υποψηφιότητά του κατέθεσε χθες ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και υππψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος τίμησε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών της Δωδεκανήσου και την διεκδικεί, εκ νέου, στις 7 Ιουλίου.
Ο Μάνος Κόνσολας σε δήλωση του, για την κατάθεση της υποψηφιότητάς του, αναφέρει:
«Θέλω να είμαι η καθαρή και δυνατή φωνή των πολιτών της Δωδεκανήσου. Όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια.

Η δική μου δύναμη είναι ο απλός πολίτης. Αυτός που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθειά μου, με εμπιστεύθηκε, μου έδωσε όχι μόνο την ψήφο του, αλλά και την αγάπη του.
Θα συνεχίσω να είμαι κοντά σε αυτόν τον απλό πολίτη, να ανταποδίδω με έργα και πράξεις την αγάπη που μου δείχνει. Θα συνεχίσω να έχω πάντα ανοιχτή την πόρτα και την καρδιά μου σε όλους τους πολίτες της Δωδεκανήσου.

Στις 7 Ιουλίου με τη στήριξη του απλού πολίτη της Δωδεκανήσου θα είμαστε ξανά πρώτοι.
Πρώτοι στη μάχη για να δώσουμε αξιοπρέπεια και ελπίδα στον πολίτη των νησιών που έχει γονατίσει από τους φόρους. Ερχόμαστε για να μειώσουμε τους φόρους. Πρώτοι στην προσπάθεια για μια πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη, με κάθε νησί να αναπτύσσει το δικό του πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης. Πρώτοι στον αγώνα για να υποχρεώσουμε την Ευρώπη να διαχωρίσει την περιφερειακή από τη νησιωτική πολιτική, που πρέπει να πάρει την αυτόνομη θέση που της αξίζει».

Οι προθεσμίες
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών οι πιο σημαντικές ημερομηνίες έως τις εκλογές έχουν ως εξής:
Τετάρτη 19 Ιουνίου: Λήγει η προθεσμία των (3) ημερών για την άσκηση ένστασης κατά της εγγραφής στις καταστάσεις των στρατιωτικών, κ.λπ. (άρθρο 27 παράγραφος 5 π. δ. 26/2012).
Πέμπτη 20 Ιουνίου: Έως την ημερομηνία αυτή οφείλουν να παραιτηθούν δημόσιοι λειτουργοί, υπάλληλοι και αξιωματικοί από θέσεις που συνιστούν κώλυμα εκλογιμότητας. Επίσης, πρέπει όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές να έχουν καταθέσει τις υποψηφιότητές τους στα Πρωτοδικεία των εκλογικών περιφερειών που τους ενδιαφέρουν. Στην ίδια ημερομηνία λήγει η προθεσμία για να δηλωθούν στον πρόεδρο της Βουλής και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα ονόματα και τα εμβλήματα των κομμάτων που θα λάβουν μέρος.

Παρασκευή 21 Ιουνίου: Τα Πρωτοδικεία ανακηρύσσουν τους υποψήφιους βουλευτές. Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών καταρτίζει τους πίνακες µε τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν και τους στέλνει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Με τα εκλογικά τμήματα προέκυψε μεγάλη σύγχυση στις πρόσφατες εκλογές µε τις τέσσερις κάλπες. Τώρα η κάλπη θα είναι µία, οπότε και ο συνολικός αριθμός των εκλογικών τμημάτων αναμένεται να επανέλθει στις 20-22.000 πανελλαδικά αντί για σχεδόν 40.000. Όσο για τους εκλογείς, που αναγκάστηκαν να αλλάξουν τόπο ψηφοφορίας, το πιθανότερο είναι να επιστρέψουν εκεί που ψήφιζαν έως το 2015.
Κυριακή 23 Ιουνίου: Λήγει η προθεσμία για την επίδοση των δηλώσεων κατάρτισης συνδυασμών υποψηφίων στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τρίτη 25 Ιουνίου: Ο Άρειος Πάγος ανακηρύσσει τους υποψήφιους συνδυασμούς. Πλέον κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης. Μετά την ανακήρυξη, συνεδριάζει και πάλι η Διακομματική Επιτροπή µε σύνθεση που περιλαμβάνει όλα τα υποψήφια κόμματα, προκειμένου να μοιρασθούν χώροι προβολής μέσα στις πόλεις και να ρυθμιστούν άλλα θέματα.

Τετάρτη 26 Ιουνίου: Τα αρμόδια δικαστήρια πρέπει έως αυτή την ημερομηνία να διορίσουν τα µέλη των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά τμήματα. Στις πρόσφατες εκλογές παρατηρήθηκε μεγάλο πρόβλημα καθώς σε πολλά τμήματα έλειπαν µέλη και σε κάποια δεν εμφανίστηκε κανένα. Το πρόβλημα λύθηκε όπως-όπως µε τη βοήθεια, κυρίως, των δύο γραμματέων που μπορούσε να διορίσει κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος.

Είναι άγνωστο εάν θα διοριστούν και πάλι δύο γραμματείς, ενώ εκκρεμεί και πρόταση για την έμμισθη συμμετοχή των µελών των εφορευτικών επιτροπών.
Παρασκευή 28 Ιουνίου:

Έως την ημερομηνία αυτή θα πρέπει όλα τα κόμματα να έχουν παραδώσει στις έδρες των νομών τα απαραίτητα για τη διενέργεια των εκλογών ψηφοδέλτια σε επαρκή αριθμό ανάλογα µε τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Επίσης λήγει η προθεσμία των (8) ημερών πριν από την ψηφοφορία για την πρόταση υποψηφίων προς συμπλήρωση συνδυασμού σε περίπτωση θανάτου υποψηφίου (άρθρο 36 παράγραφος 1 π. δ. 26/2012).

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa