Έντεκα κόμματα κατεβάζουν συνδυασμούς στα Δωδεκάνησα

Σήμερα το βράδυ λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων από πλευράς των υποψήφιων βουλευτών ξεκίνησε προχθές και ήδη μέχρι αργά χθες το μεσημέρι δεκάδες ήταν οι ενδιαφερόμενοι που υπέβαλαν στο Πρωτοδικείο της Ρόδου τις υποψηφιότητές τους.
Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα συνεχιστεί και σήμερα μέχρι αργά το βράδυ (μεσάνυκτα) και αύριο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το Υπουργείο Εσωτερικών, αναμένεται η ανακήρυξη των υποψήφιων βουλευτών.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι ανά κόμμα και με αλφαβητική σειρά έχουν ως εξής:

ΝΔ
Αντώνης Γιαννικουρής του Εμμανουήλ
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη του Ιωάννη
Εμμανουήλ (Μάνος) Κόνσολας του Νικία

Μαυρόγαλου Ελένη 
Αντωνία Μοροπούλου του Ιωάννη
Ιωάννης Παππάς του Κωνσταντίνου 
Νικόλαος – Βασίλειος Υψηλάντης του Αναστασίου 

 


ΚΙΝΑΛ
Κατερίνα Γαβαλά του Νικολάου 
Τσαμπίκος – Βάιος Καλοπήτας του Νικολάου
Δημήτριος Κρεμαστινός του Θωμά 
Σαράντος Μπακρυσιώρης 
Μαρία Παπαζαχαρίου του Ιωάννη από την Κω
Παρασκευή – Ελευθερία (Λίτσα) Φτακλάκη του Παναγιώτη

ΚΚΕ 
Δέσποινα Γούρλα του Νικολάου  από την Κάλυμνο
Θεανώ Κουντούρη του Εμμανουήλ
Στυλιανός Κριαράς του Παύλου 
Κυριακή (Κική) Μακρή του Νικολάου από την Κω
Κλεόβουλος Παπακωνσταντίνου του Νικολάου
Καλετός (Τάκης) Πότσος του Κωνσταντίνου
Νικόλαος – Νεκτάριος Φραζής του Γεωργίου 

Χρυσή Αυγή
Νικόλαος Ανωγειανάκης του Εμμανουήλ από την Κω
Νικόλαος Αττιτής του Μερκουρίου – Μιχαήλ
Ειρήνη Κώστα του Παντελεήμωνος από Κάλυμνο
Σταματία – Δήμητρα Τζελεπίδη του Αποστόλου
Ευάγγελος Χριστοδούλου του Μιχαήλ 

Ελλήνων Συνέλευσις
Ευάγγελος Ηρακλείδης του Νικολάου
Σεβαστή Μοσκιού του Αντωνίου 
Σωτήρης- Σάββας Μπελεγρής του Ηλία
Παρθένα Παπαδοπούλου του Αντωνίου από την Κάρπαθο 
Εμμανουήλ Χατζηδημητρίου του Ευσταθίου

«Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής» (ΜέΡΑ25)
Ιωάννης Βογιατζής του Ιωάννη
Γεώργιος Κανετάκης του Θεμιστοκλή από Κω
Ελένη Κούτρη του Ιωάννη
Θανάσης Μπαράκας του Αντωνίου

«Ελληνική Λύση» – Κυριάκος Βελόπουλος
Χαραλάμπους – Ιωάννης Γαβαλάς του Γεωργίου
Ιωάννης Ισκάς του Κυριάκου
Ελένη Μανούσου του Δαμιανού
Κωνσταντίνος Παπουτσής του Στεφάνου
Διονυσία Φαινέκου του Ευθυμίου

ΚΚΕ (μ-λ)
Θέμις Άμαλλου του Αναστασίου
Κωνσταντίνος Βλάχος

«Πλεύση Ελευθερίας» - Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ευαγγελία Παναή 
Κωνσταντίνος Σαββιδάκης του Νικολάου

Ανταρσύα
Λάμπρος Κυπριώτης  του Μιχαήλ

«Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας»
Στέφανος Ιωαννίδης

Δήλωση Βασίλη Υψηλάντη
Με την κατάθεση της υποψηφιότητάς του στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με αίσθημα ευθύνης κατέθεσα σήμερα, στο Πρωτοδικείο Ρόδου, την υποψηφιότητά μου για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στον νομό Δωδεκανήσου.

Ευθύνη που πηγάζει από τις οικογενειακές μου παρακαταθήκες για τον τόπο μας, αλλά κυρίως από την ήδη υπεύθυνη παρουσία μου στο εθνικό Κοινοβούλιο. Ως βουλευτής προέταξα το κοινό  συμφέρον των Δωδεκανησίων, διεκδίκησα και πέτυχα, σε δύσκολες ώρες, κατακτήσεις που δυστυχώς στη συνέχεια με περισσή ευκολία άλλοι απεμπόλησαν.
Συνεπής στις ιδέες και τις θέσεις μου ζητώ ξανά την ψήφο των συμπατριωτών μου βέβαιος ότι θα μου δώσουν τη δύναμη για να προσφέρω αυτά που χρειάζεται ο τόπος μας και οι άνθρωποί του».

Μίκα Ιατρίδη: Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου αποτελεί παγκόσμιο σημείο  αναφοράς
Στη  Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου βρέθηκε η Μίκα Ιατρίδη, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους επιχειρηματίες και τους καταστηματάρχες και να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης, κ. Βασίλη Δοντά.
Με την ολοκλήρωση των θερμών συνομιλιών με τους συμπολίτες της στη Μεσαιωνική Πόλη, η υποψήφια με τη ΝΔ βουλευτής Δωδεκανήσου δήλωσε:

«Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου είναι ένα εμβληματικό σημείο αναφοράς του νησιού μας. 
Όλοι μαζί, βουλευτές και αυτοδιοίκηση μπορούμε να δουλέψουμε με όραμα, με στόχους και με εφαρμόσιμους και ρεαλιστικούς σχεδιασμούς για την ανάπτυξή της και την περαιτέρω παγκόσμια ανάδειξή της.
Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους επιχειρηματίες και τους καταστηματάρχες. Τους ευχαριστώ που μοιράστηκαν μαζί μου τις αγωνίες τους και τους προβληματισμούς τους.

Συζητήσαμε μαζί το πρόγραμμα της ΝΔ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Για την παράταξή μας, η επιχειρηματικότητα και η στήριξη της μεσαίας τάξης αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. 

Η ανάπτυξη στη χώρα και τα νησιά μας μπορεί να προέλθει μόνο από περισσότερες δουλειές, περισσότερο εισόδημα για όλες και όλους. Όλοι μαζί, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΚΗ ΣΤ’ΑΦΑΝΤΟΥ
Ο Δημήτρης Γάκης, μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή Δωδεκανήσου Γιώργο Αναστασιάδη επισκέφτηκαν την Τρίτη 18 Ιουνίου, το κτήριο της Εφορίας και ειδικότερα τη διεύθυνση Ανάπτυξης, το τμήμα Γεωργίας, το ινστιτούτο Καταναλωτών, τη διεύθυνση Δασών, τη διεύθυνση Παραγωγικών Δραστηριοτήτων, το τμήμα Αλιείας και το τμήμα Κτηνιατρικής της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν τους δύο υποψήφιους βουλευτές με ενθουσιασμό και στη συζήτηση εκφράστηκαν απόψεις που συνοψίζονται στην ανησυχία των εργαζόμενων για τα προβλήματα στη λειτουργία του δημόσιου τομέα από μια τυχόν διακυβέρνηση της ΝΔ, που μπορεί να ανατρέψουν οικογενειακές και κοινωνικές ισορροπίες.

Στη διεύθυνση Δασών συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κύρωση των δασικών χαρτών η οποία είναι μία κορυφαία θεσμική και περιβαλλοντική παρέμβαση προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων. Διαπιστώθηκε όμως η έλλειψη προσωπικού με το οποίο πρέπει να ενισχυθούν τα τμήματα της διεύθυνσης Δασών ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στην υλοποίηση και εφαρμογή του νόμου περί δασικών χαρτών.

Το απόγευμα της ίδια μέρας ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, επισκέφτηκε επίσης τη δημοτική κοινότητα Αφάντου και τη δημοτική κοινότητα Καλυθιών. Συνοδευόμενος από μέλη της οργάνωσης μελών Αφάντου του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε στις κοινότητες, συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής και επισκέφτηκε τα εμπορικά καταστήματα. Ο Δημήτρης Γάκης συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες ότι ήρθε η ώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τους ανταποδώσει τις μεγάλες θυσίες που έχουν υποστεί κατά την προηγούμενη περίοδο. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η βάση πάνω στην οποία εδράζεται η τοπική, αλλά και η εθνική μας οικονομία», είπε.

Στη συνέχεια συζήτησε με τους κατοίκους της κοινότητας Αφάντου για όλα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, για τις συντάξεις, την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου κι άλλα ζητήματα που αφορούν την οικονομική ζωή της περιοχής, όπως η τουριστική κίνηση και ειδικότερα για την ανάπτυξη της περιοχής, παράλληλα και σε συνδυασμό με την επένδυση στο «γκολφ Αφάντου».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ. ΦΤΑΚΛΑΚΗ
Δήλωση της Ελευθερίας Φτακλάκη, υποψήφιας βουλευτή Δωδεκανήσου με το Κίνημα Αλλαγής για τις προεκλογικές εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα στη Ρόδο: 
«Ο κ. Τσίπρας μετά από 4 χρόνια διαρκούς «πολεμικής» συμπεριφοράς προς τους νησιώτες,  νομίζει ότι με προεκλογικά πυροτεχνήματα θα ξεχάσουμε την πιο εχθρική κυβέρνηση απέναντί μας. 
Χορτάσαμε από εξαγγελίες από την εποχή του «Ιδού η Ρόδος... σχετικά με τη μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, (15.01.2015) έως την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά κάτω των 1000 κατοίκων μία εβδομάδα πριν τις εκλογές»... 

Επειδή δεν ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων: 
-Αλήθεια, ποιος πρότεινε και κατήργησε τελικά  τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά (εν ονόματι μάλιστα της κοινωνικής δικαιοσύνης); 
-Ποιος δεν χάνει ευκαιρία να στιγματίσει τους νησιώτες  ως φοροφυγάδες, προνομιούχους, και αχάριστους;
- Ποιος υπερφορολόγησε την επιχειρηματικότητα και “στραγγάλισε” την μικρο- μεσαία τάξη; 
-Ποιος άφησε τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες να σηκώσουν μόνες τους το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης, και δημιούργησε εγκαταστάσεις με συνθήκες ακατάλληλες για ανθρώπους στα νησιά, παγιδεύοντας σε αυτά μεγάλους αριθμούς παράτυπων μεταναστών και προκαλώντας συνθήκες κοινωνικής σύγκρουσης, ανασφάλειας και έκρηξης; Και διασύνδεσε την ανθρώπινη ζωή με τον ΦΠΑ όπως συνέβη με τα πέντε νησιά (Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο). 
Ας μη γελιέται ο κ. Τσίπρας. Οι νησιώτες δεν ξεγελιούνται πλέον από προεκλογικές υποσχέσεις, οι οποίες μάλιστα γίνονται χωρίς καμία εγγύηση εφαρμογής. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να κάνει πράξη αυτά που έλεγε. Αντ’ αυτού  έγινε παγκοσμίως γνωστός για την πολιτική «kolotoumba»! 
Οι εκλογές δεν είναι διαγωνισμός... κυβίσθησης  αλλά διαδικασία πολιτικής επιλογής. Και στην πολιτική πράξη  ο ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε αποτυχών... 
Στις 7 Ιουλίου ο ελληνικός λαός αλλάζει σελίδα. Ψηφίζει Κίνημα Αλλαγής ως την μόνη πολιτική δύναμη που στηρίζει εμπράκτως τους νησιώτες και τη νησιωτικότητα». 

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ή ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ;
Στο Αγαθονήσι και τους Λειψούς βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και την υποψήφια βουλευτή Άννυ Μοσχονά.
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, συζήτησαν με τους κατοίκους των νησιών και τους δημάρχους Αγαθονησίου κ. Κόττορο Βαγγέλη και Λειψών κ. Μάγγο Φώτη.

Όλοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο και να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για τις λύσεις που δόθηκαν σε πολλά προβλήματα όπως η υδροδότηση των νησιών με τις αφαλατώσεις, το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η βελτίωση του ακτοπλοϊκού, η στελέχωση των ιατρείων και των σχολείων καθώς και για τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά κάτω των 1000 κατοίκων και τις φορολογικές ελαφρύνσεις σε νησιά κάτω των 3100 κατοίκων.

Ο βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Ηλίας Καματερός ευχήθηκε καλή επιτυχία στη μοναδική μαθήτρια από το Αγαθονήσι, υποψήφια στις πανελλαδικές εξετάσεις και επανέφερε τις προτάσεις του για μοριοδότηση τόσο των υποψηφίων από τα μικρά νησιά όσο και των πτυχιούχων από αυτά για τον διορισμό τους και τη στελέχωση των υπηρεσιών.
Όλα αυτά καλούνται οι νησιώτες να κρίνουν στις εκλογές της 7ης  Ιουλίου.
Θα συνεχίσουμε ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς τις συνθήκες ζωής των νησιωτών ή θα χάσουμε ό,τι κατακτήσαμε και θα γυρίσουμε πίσω;