"Επιστρέφουν σε... πέντε λεπτά" - Συμβολική διαμαρτυρία στο νησί της Ρόδου

"Επιστρέφουν σε... πέντε λεπτά" - Συμβολική διαμαρτυρία στο νησί της Ρόδου

"Επιστρέφουν σε... πέντε λεπτά" - Συμβολική διαμαρτυρία στο νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 13497 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο της έκθεση "Θύμησης βλέμμα" που γίνεται στο νησί μας

Τη δική τους, συμβολική διαμαρτυρία, κατά των συμπεριφορών που προσβάλλουν, ταλαιπωρούν κι απαξιώνουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συμπολίτες μας μέλη της ομάδας "ΓΕΦΥΡΑ", στο πλαίσιο της σχετικής έκθεσης που πραγματοποιείται στην Πλατεία Σύμης,

Οι συμπολίτες μας, τοποθέτησαν αναπηρικά αμαξίδια σε θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, γράφοντας χαρακτηριστικά "επιστρέφω σε 5 λεπτά" όπως δηλαδή γίνεται με όλους εκείνος που καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ ή σημεία πρόσβασής τους.

Στόχος της συμβολικής αυτής ενέργειας, η ευαισθητοποίηση όλων μας, για μια πιο ανθρώπινη πόλη, σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τον σεβασμό των ΑΜΕΑ και τις υποχρεώσεις μας έναντί τους.

Η ομάδα Γέφυρα διοργανώνει έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Οπλοθήκη De Milly (Πλατεία Σύμης, έναντι ΔΕΗ) από σήμερα 20 Ιουνίου έως και τις 24 Ιουνίου 2019. Ανοιχτή στο κοινό στις 11:00-13:00 και 18:00- 21:00

«Αόρατοι άνθρωποι, πνιχτοί ψίθυροι, αχνές ανάσες... Τι είναι άραγε πραγματικό, τι είναι φάντασμα του ονείρου; Εγώ θα σας πω... Όλα είναι μνήμες μιας άλλης εποχής, που ζωντανεύουν σε κάθε ανάσα που παίρνεις, σε κάθε λέξη που λες, στο φως που ανατέλλει... Όλα είσαι εσύ, όλα είμαι εγώ! Όλα όσα έζησα περιμένουν καρτερικά σε μια γωνιά μέχρι να ξεπηδήσουν μέσα από μια μυρωδιά, ένα άγγιγμα, ένα τραγούδι...».

Με σύνθημα «Κλείσε τα μάτια για να δεις» η έκθεση προσδοκά να παρασύρει τον επισκέπτη σ’ ένα ταξίδι σε σημαντικούς σταθμούς για τη ζωή κάθε ανθρώπου, όπως τα παιδικά χρόνια, ο πρώτος έρωτας, η μητρότητα, το γήρας... Με τα μάτια κλειστά, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να βιώσει μια μοναδική εμπειρία που θα εμπλέκει όλες τις αισθήσεις (αφή, όσφρηση, γεύση, ακοή) εκτός από την όραση.

Οι μνήμες μιας γυναίκας γίνονται μουσικές αφηγήσεις, απτικά έργα τέχνης, γεύσεις και μυρωδιές... Σκοπός της πολυ-αισθητηριακής έκθεσης είναι ο επισκέπτης να βιώσει μια ιστορία χωρίς να την βλέπει, δημιουργώντας έτσι τις δικές του εικόνες, ξυπνώντας τις δικές του μνήμες!

Φορείς συνδιοργάνωσης της έκθεσης είναι ο Σύλλογος Ατόμων Με Αναπηρία Ρόδου (ΣΑΜΕΑ), η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ρόδου (ΚΕ.Φ.ΑΠ. πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος», η Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων Πανάκεια και το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου-ΔΟΠΑΡ.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Με εκτίμηση τα μέλη της ομάδας,
Νάντια Σαρρή- δασκάλα Ειδικής Αγωγής
Νίκος Χατζηκαλημέρης- τυπογράφος
Αργύρης Κόσκορος- βιβλιοθηκονόμος/φιλόλογος
Νίκος Κατσάνος-μουσικός
Άρης Μακρής- δάσκαλος Ειδικής Αγωγής
Θάλεια Οικονόμου- μαθηματικός
Χρυσόστομος Τάκας- δάσκαλος Ειδικής Αγωγής.

Φώτο: Νίκος Χατζηκαλημέρης.

Διαβάστε ακόμη

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία