Απλήρωτοι από τον ΟΑΕΔ απόφοιτοι των σχολών μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού στη Ρόδο

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων του Amilia Mare, αναφέρει τα εξής:

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα απόφοιτοι των σχολών μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού στη διευθύντρια του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ Ρόδου μαζί με εκπροσώπους τριών Σωματείων Ξενοδοχείων της περιοχής.

Οι σπουδαστές κατέθεσαν υπόμνημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Τουρισμού και απαίτησαν να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα, αφού εξαιτίας της συμμετοχής τους στα προγράμματα της μετεκπαίδευσης δεν πήραν φέτος το χειμώνα επίδομα ανεργίας.

Η διευθύντρια δεσμεύθηκε να μεταβιβάσει το υπόμνημα.

Σπουδαστές και εκπρόσωποι των Σωματείων δήλωσαν ότι πρόκειται να προβούν και σε νέες κινητοποιήσεις, καθώς η μόνη απάντηση που ως τώρα έχουν πάρει μιλά για τέλη Σεπτέμβρη!

To υπόμνημα

Προς: Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, το Υπουργείο Τουρισμού.

Με το παρόν, εμείς οι σπουδαστές των σχολών μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού στη Ρόδο, διαμαρτυρόμαστε έντονα, γιατί ενώ βρισκόμαστε στο τρίτο 10ήμερο του Ιουνίου, παρότι έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα σπουδών, δε μας έχει ακόμη καταβληθεί το επίδομα μετεκπαίδευσης.

Γνωρίζετε ότι δουλεύουμε εποχικά, ότι τα εισοδήματά μας κυμαίνονται στην καλύτερη περίπτωση από 6 ως 8 χιλιάδες ευρώ ετησίως, μαζί με αυτό, το πενιχρό μεν, αλλά άκρως απαραίτητο για εμάς και τις οικογένειές μας επίδομα ανεργίας, που φέτος στερηθήκαμε λόγω του ότι παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα της μετεκπαίδευσης.

Όπου κι αν έχουμε απευθυνθεί δεν έχουμε λάβει συγκεκριμένη απάντηση για την καθυστέρηση αυτή και το πότε τελικά πρόκειται να πληρωθούμε. Τα όποια γραφειοκρατικά κωλύματα μπορεί να υπάρχουν δεν είναι δική μας υπόθεση να τα λύσουμε.

Απαιτούμε να καταβληθεί άμεσα, εδώ και τώρα το επίδομα μετεκπαίδευσης.

Τη σημερινή μας κινητοποίηση στηρίζουν τρία Σωματεία εργαζομένων σε ξενοδοχεία της περιοχής μας:

· ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SHERATON

· ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ AMILIA MARE ΚΑΙ PARADISE VILLAGE

· ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ MIRAMARE