Το 3ο Λύκειο (Καπνοβιομηχανία) στο ελληνικό σχολείο της Ουγγαρίας

Το 3ο Λύκειο (Καπνοβιομηχανία)  στο ελληνικό σχολείο της Ουγγαρίας

Το 3ο Λύκειο (Καπνοβιομηχανία) στο ελληνικό σχολείο της Ουγγαρίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 263 ΦΟΡΕΣ

Οι μαθητές εξερευνούν τη σύγχρονη ελληνική Ιστορία

Την εξωστρέφεια και τους ανοιχτούς ορίζοντες μέσα σε μια συνεχώς διευρυνόμενη Ε.Ε. ενισχύουν μαθητές/μαθήτριες αλλά και εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ – Καπνοβιομηχανίας με την εκπαιδευτική επίσκεψή τους στην Ουγγαρία και στην Αυστρία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο σύσφιγξης των σχέσεων με την ελληνική παροικία και ομογένεια της Ουγγαρίας, ομάδα μαθητών με συνοδούς καθηγητές τον διευθυντή του σχολείου κ. Ανδρέα Μαρίνο και την κ. Ιουλία Γούλα, επισκεφτήκαν το Συμπληρωματικό Ελληνικό Σχολείο της Βουδαπέστης.

Οι μαθητές αντήλλαξαν απόψεις μεταξύ τους καθώς και ενημερώθηκαν για την αγαστή συνεργασία των δύο χωρών στο πέρασμα των τελευταίων χιλίων ετών.

Μέσα από μια σύντομη παρουσίαση από τη διευθύντρια του σχολείου, των σημαντικότερων σταθμών των σχέσεων αυτών, έγινε ιδιαίτερη μνεία στις σχέσεις που αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συνέχεια, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και τοπικών παραδοσιακών προϊόντων μας από τον διευθυντή κ. Ανδρέα Μαρίνο, καθώς και τουριστικών εντύπων της Ρόδου.

Ο κύκλος των επισκέψεων έκλεισε με μονοήμερη εκδρομή στην αριστοκρατική Βιέννη, όπου οι μαθητές ένιωσαν την ατμόσφαιρα μιας ευρωπαϊκής μητρόπολης με ιδιαίτερη φυσιογνωμία και πορεία στην ευρωπαϊκή Ιστορία.

Διαβάστε ακόμη

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ