Εκατό βαπτίσεις σε ένα διήμερο στον Πανορμίτη Σύμης

ΕΝΤΟΣ ΔΙΗΜΕΡΟΥ 100 ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΕΙΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΝ
Ως ανεκοινώθη προχθές και το παρελθόν Σάββατον εις την Ιεράν Μονήν του Πανορμίτου εβαπτίσθησαν 100 παιδιά εκ των διαφόρων νήσων του Νομού.

Ο ΝΟΡ ΘΑ ΕΚΔΡΑΜΗ ΕΙΣ ΜΑΡΜΑΡΑΝ
Ως ανεκοινώθη την 12ην προσεχούς μηνός ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου διοργανώνει εκδρομήν εις Μαρμαρά.

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΗ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΤΟΥ «ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ» ΕΙΣ ΗΝΩΜΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Κατά πληροφορίας εξ Ηνωμένων Πολιτειών, κατά την πρώτην εβδομάδα του προσεχούς μηνός Ιουλίου θα πραγματοποιηθή εις το Κάνονσμπουργκ της Πενσυλβανίας, το Ετήσιον Συνέδριον του Παραδοσιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων». Μεταξύ των άλλων θεμάτων το εφετεινόν Συνέδριον, θ’ ασχοληθή με την διευθέτησιν του ζητήματος του Κληροδοτήματος και με την χορήγησιν τριών υποτροφιών εις τέκνα Ροδίων των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΑΝΩ ΤΩΝ 2.000 ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕΤΕΣΧΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΝ ΠΑΝΟΡΜΙΤΟΥ
Μεταδίδεται εκ Σύμης ότι προχθές την πρωίαν εις την εκκλησία της Ιεράς Μονής Πανορμίτου, παρισταμένων άνω των 2000 προσώπων ετελέσθη η θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Σπυρίδωνος, συμπαραστατουμένου υπό των ιερέων της νήσου. Κατά τας αυτάς πληροφορίας η πανήγυρις εις Πανορμίτην εγένετο μεγαλοπρεπώς, η κίνησις δε των προσκυνητών δια των διαφόρων ατμοπλοίων και πετρελαιοκινήτων, έγινε με παραδειγματικήν τάξιν, χάρις εις τα ληφθέντα υπό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μέτρα.

ΠΥΓΜΑΧΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΓΕΝΟΝΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΝ
Προχθές το απόγευμα εις την κοινότητα Αρχαγγέλου έλαβον χώραν πυγμαχικοί αγώνες μεταξύ αθλητών του ΠΟΔ, διοργανωθέντες υπό του αντιπροέδρου της κοινότητος κ. Κοντού. Τα αποτελέσματα τούτων έχουν ως εξής: Λυκοπάντης Σ. ισόπαλος του Μπεμπέ Χασάν, Θεοδοσίου νικητής εις τα σημεία του Γιαννουκά, Βαβίτης νικητής εις τα σημεία του Κουντουδιού, Ζωάννου ισόπαλος του Χατζή, Ισκάς ισόπαλος του Άγριου και Λυκοπάντης Ηλ. νικητής του Τσουρδή εις αγώνα 6 γύρων των δύο λεπτών. Μετά το πέρας των αγώνων ο κ. Κοντός απένειμε διπλώματα εις τους νικητάς καθώς επίσης απενεμήθη δίπλωμα τιμής εις τον προπονητήν του ΠΟΔ κ. Αβραμίδην.

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΒΗΧΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ως ανεκοινώθη ο Γ. Γραμματεύς της Γραμματείας Αθλητισμού κ. Γ. Βήχος θα αφιχθή εις Ρόδον την 9ην Ιουλίου προκειμένου να παραστή εις τα εγκαίνια του βοηθητικού γηπέδου του Εθνικού Σταδίου. Επίσης ο κ. Βήχος θα επιληφθή διαφόρων ζητημάτων του Δωδεκανησιακού αθλητισμού. 

893 ΞΕΝΟΙ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Ως ανεκοινώθη χθες εις τα διάφορα ξενοδοχεία της νήσου ευρίσκοντο 893 τουρίσται οι περισσότεροι των οποίων ήσαν Γερμανοί, Ελβετοί, Σουηδοί και εκ της Ηπειρωτικής Ελλάδος. Επίσης μεμονωμένοι ήσαν Αμερικανοί, Δανοί, Φινλανδοί, Νορβηγοί και Αυστριακοί περιηγηταί.

ΜΕΤΑ ΤΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ Η ΦΙΛΙΑ
ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο κ. ΠΟΠΟΒΙΤΣ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 22
Ο κ. Πόποβιτς κατά την διέλευσίν του εκ Σκοπίων, προέβη εις τας εξής δηλώσεις:
«Είμεθα ικανοποιημένοι εκ των πρώτων αποτελεσμάτων της φιλικής επισκέψεώς μας εις την Ελλάδα. Έσχομεν πολλάς και εποικοδομητικάς συζητήσεις επί των ζητημάτων των σχετικών με την μελλοντικήν συνεργασίαν μεταξύ Γιουγκοσλαβίας και Ελλάδος. Εκάστη των δύο πλευρών  εξέθεσε με τας παρρησίας τας απόψεις της, πράγμα το οποίον επέστρεψε μίαν καλυτέραν αμοιβαίαν κατανόησιν και θα συμβάλη, ως είμαι πεπεισμένος εις την σταθεροποίησιν της ειρήνης εις την περιοχήν αυτήν του κόσμου. Επιπλέον, υπεγράψαμεν σειράν συμφωνιών εις τον τομέα της διμερούς συνεργασίας, η εφαρμογή των οποίων θα συμβάλη σημαντικώς εις την περαιτέρω σταθεροποίησιν της αμοιβαίας συνεργασίας.»