Ελένη Μανούσου: Γιατί αποφάσισα να είμαι υποψήφια με τον Κυριάκο Βελόπουλο

Ελένη Μανούσου: Γιατί αποφάσισα να είμαι υποψήφια με τον Κυριάκο Βελόπουλο

Ελένη Μανούσου: Γιατί αποφάσισα να είμαι υποψήφια με τον Κυριάκο Βελόπουλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1868 ΦΟΡΕΣ

Την απόφασή της να συστρατευθεί ως υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με το κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, τους στόχους της, αλλά και τους προβληματισμούς της για το μέλλον του τόπου και των κατοίκων της νησιωτικής μας χώρας, εκφράζει με συνέντευξή της στη «Ροδιακή» η κ. Ελένη Μανούσου του Δαμιανού.

Η ίδια αναφέρεται στις παθογένειες του πολιτικού συστήματος της χώρας μας που αποτελούν «τροχοπέδη» για πολλά κακώς κείμενα στον τόπο μας και στον αγώνα που δίνει η ίδια μαζί με τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος για να αλλάξουν όλα αυτά.
Κάνει λόγο για στοχευμένες παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο αναπτυξιακού τουρισμού ενώ επισημαίνει ότι δεν μπορεί εδώ και τόσα χρόνια η χώρα μας να κυβερνάται από την οικογενειοκρατία που μόνο κακό κάνει στον δημόσιο βίο και την ουσιαστική ανάπτυξη της χώρας μας.

Γιατί αποφασίσατε να είσαστε υποψήφια με την «Ελληνική Λύση» και τον Κυριάκο Βελόπουλο;

Επειδή οι απόψεις τόσο του κ. Βελόπουλου όσο και της «Ελληνικής Λύσης», συμπίπτουν με τις δικές μου. Η Ελλάδα ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει ελληνική.
Προτεραιότητά μας είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες. Το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική και οικονομική συνοχή της χώρας. Το γεγονός ότι οι μετανάστες επιδοτούνται για τη διαμονή τους στη χώρα μας, τη στιγμή που τα παιδιά μας ζουν στην εξαθλίωση, το θεωρώ κατάπτυστο. Κάτι τέτοιο συνιστά κατάφωρη καταπάτηση των Συνταγματιών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.
Οι Έλληνες πρέπει να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας και να διαφυλάξουμε τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τη θρησκεία μας.


Επιπλέον δε, θεωρώ πως το πολιτικό σύστημα το οποίο διαχειρίστηκε τη διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία δέκα χρόνια και που φερει την ευθύνη για την εξαθλίωση και την οικονομική αλλά και την κοινωνική κρίση που επικρατεί σήμερα, πρέπει να λογοδοτήσει για τις πράξεις του ενώπιον της δικαιοσύνης.
Κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην οικογενειοκρατία που κυβερνάει τη χώρα τόσο χρόνια.
Στην «Ελληνική Λύση» είμαστε απαλλαγμένοι από την οικογενειοκρατία, τα "τζάκια" και τη διαφθορά. Ακριβώς για αυτό το λόγο είμαστε αποφασισμένοι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διορθώσουμε τα "κακώς κείμενα" της πολιτικής, της οικονομίας και του δημόσιου βίου, που τόσα χρόνια εμποδίζουν την ουσιαστική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Σας προβληματίζει το γεγονός ότι ολοένα και λιγότερες είναι οι γυναίκες εκείνες και που ασχολούνται με τα κοινά και ακόμα πολύ λιγότερος ο αριθμός των γυναικών εκείνων που τελικά τα καταφέρνουν;

Εν έτει 2019, που θεωρητικά υπάρχει κοινωνική ισότητα, πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες μπορούν και θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά αλλά στην εποχή της κρίσης που ζούμε και που μας οδήγησαν οι λάθος πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν δύναται να ασχοληθούν επειδή δεν διαθέτουν το χρόνο που απαιτείται για ένα τέτοιο εγχείρημα.
Οι γυναίκες προσπαθούν να διαχειριστούν ταυτόχρονα τόσο τις οικογενειακές όσο και τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, και μάλιστα τις περισσότερες φορές χωρίς βοήθεια. Και σε αυτό συμβάλλει αρνητικά και το κράτος το οποίο στερείται προνοιακών δομών και ολοήμερων σχολείων.


Επιπλέον δε, πολλές γυναίκες το σκέφτονται 2 και 3 φορές δεδομένης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία τα τελευταία 10 χρόνια. Σε ένα νοικοκυριό που τα βγάζει πέρα δύσκολα είναι λογικό ότι θα προτιμήσουν να δαπανήσουν για είδη πρώτης ανάγκης παρά για οτιδήποτε άλλο.
Παράλληλα δεν λείπουν και οι προκαταλήψεις που έχουν να αντιμετωπίσουν λόγω της ενασχόλησης με την οικογένεια και την πολιτική αλλά και την εργασία. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που, ειδικά στις μικρές κοινωνίες, σχολιάζεται αρνητικά κάτι τέτοιο, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι θα γυρίσουν και θα πουν "αυτή παράτησε τα παιδιά και τον άντρα της για να γίνει βουλευτής".


Προσωπικά θεωρώ ότι οι νέες γυναίκες σήμερα είναι μορφωμένες, καταρτισμένες και έχουν να προσφέρουν πολλά. Για αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να φοβούνται. Τις προτρέπω να μιλήσουν άφοβα για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και να διεκδικήσουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Να βγουν προς τα έξω και να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας. Η ποσόστωση ήταν ένα εργαλείο για να επιτευχθεί μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά αλλά αυτό από μόνο του δεν σημαίνει και πολλά. Πρέπει να θες κι εσύ.
Εξάλλου για να ασχοληθεί μια γυναίκα με τα κοινά και να αναδειχθεί σε ένα υψηλό αξίωμα δεν χρειάζεται να είναι γόνος εύπορης ή πολιτικής οικογένειας. Αρκεί να είναι ο εαυτός της.

Δίνουν λύσεις οι εκλογές; Τι να περιμένουμε για τα νησιά μας;

Καταρχήν οι εκλογές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Δημοκρατίας. Η ψήφος του πολίτη είναι το αναφαίρετο δικαίωμα, μέσω του οποίου καθορίζει τον μέλλον της χώρας, γεγονός που αποτελεί και τη βασική αρχή μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Σε αντίθετη περίπτωση δεν μιλάμε για Δημοκρατία αλλά για δικτατορία.
Οι εκλογές δίνουν λύσεις όταν υπάρχει ουσία. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια οι εκλογές τείνουν να γίνουν μια δυσάρεστη συνήθεια, γεγονός που οδηγεί στην ολοένα και μεγαλύτερη αποχή. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα τελευταία χρόνια τα κόμματα εξουσίας εναλλάσσονται στην ψήφιση των μνημονίων, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που ουσιαστικά, έχουν συνυπογράψει όλα τα μνημόνια και όλοι μαζί φέρουν την ευθύνη για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σήμερα.


Σε ό,τι αφορά τα νησιά μας, αυτά τα οποία μπορούν να αλλάξουν είναι πάρα πολλά, αρκεί βέβαια να υπάρχει θέληση. Τα νησιά του Αιγαίου είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού και αποτελούν βασικό πυλώνα στήριξης της εθνικής οικονομίας. Με στοχευμένες παρεμβάσεις στους τομείς παραγωγικότητας και καινοτόμα έργα μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην οικονομία της χώρας ενώ παράλληλα θα αυξηθει και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Παρεμβάσεις και έργα που κανένας κατά το παρελθόν δεν είχε το σθένος να υλοποιήσει, λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων.


Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν ακριτικά νησιά ξεχασμένα από το κράτος, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές υγείας και με τεράστια προβλήματα μεταφοράς πρώτων υλών προς αυτά.
Εμείς στην «Ελληνική Λύση» έχουμε σχέδιο τόσο για την ανάπτυξη και την ευημερία των νησιών μας όσο και για την προστασία τους.

Πόσο καλά γνωρίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος και το κόμμα σας, τα ζητήματα και τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών μας. Και τι μπορεί να κάνει για αυτά;

Ο κ. Βελόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα και τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών μας. Όπως προείπα εμείς στην «Ελληνική Λύση» έχουμε σχέδιο τόσο για την ανάπτυξη και την ευημερία των νησιών μας όσο και για την προστασία τους.


Θα αναφερθώ επιγραμματικά σε κάποιες προτάσεις που έχουμε:
1. ΦΠΑ: Άμεση μείωση του συνελεστή στο 7% στα νησιά και τις παραμεθόριες περιοχές.
2. Μείωση τιμών των εισιτηρίων για τους μόνιμους κάτοικους των νήσων. Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί αύξηση των κρατικών εσόδων αφού τα ναύλα δεν θα είναι πλέον απαγορευτικά για τους πολίτες των νήσων.
3. Μείωση το επίναυλου του 3%, που επιβαρύνει τα εισιτήρια.
4. Εξοπλισμός όλων των των νοσοκομείων της χώρας με τα απαραίτητα ιατρο - φαρμακευτικά υλικά. Κάτι το οποίο περιλαμβάνει και όλα τα νοσοκομεία των νησιών του Αιγαίου.
5. Ανάπτυξη του Τουρισμού. Η «Ελληνική Λύση» θεωρεί τον τουρισμό ως μια από τις βαριές βιομηχανίες της χώρας μας, για αυτό έχει προτάσεις σε όλους τους δυνατούς τομείς ανάπτυξης του τουρισμού.
6. Ανάπτυξη της Ναυτιλίας, αφού μέσα από αυτή τη διαδικασία θεωρούμε ότι θα επιτευχθεί πλήρης διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου.


Όλα τα παραπάνω σε συνάρτηση με την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής συνθέτουν πιο αυτόνομο πρόγραμμα λειτουργίας των νήσων μας. Βέβαια οι καθοριστικές τομές που αφορούν τα νησιά μας πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και του Δήμους.

Εάν εκλεγείτε, υπάρχει κάποιος τομέας πέραν του προγράμματος της «Ελληνικής Λύσης» με τον οποίο θα θέλατε να ασχοληθείτε;

Με τα δικαιώματα των ζώων. Όντας ενεργή πολίτης προσπαθώ συνεχώς αναδείξω και να προασπίσω τα δικαιώματα των ζώων.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε αύξηση των φιλόζωων, γεγονός το οποίο οφείλεται κατά ένα βαθμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τα οποία μπορούμε να παρέχουμε διαρκή ενημέρωση για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων. Δυστυχώς όμως ταυτόχρονα παρατηρούμε και έξαρση του φαινομένου της εγκατάλειψης και της κακοποίησης των ζώων.


Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να σταματήσει. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να μην σιωπούμε και να καταγγέλλουμε τέτοιου είδους περιστατικά. Από εκεί και πέρα το λόγω έχει η δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι το νομοθετικό πλαίσιο πρέπει να γίνει ακόμα πιο αυστηρό, έτσι ώστε να αποτραπούν περιστατικά κακοποίησης και βασανισμού ζώων.
Βέβαια το ίδιο το κρατός παραμένει αμέτοχο, αφού τα ζώα δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και δεν αποδίδουν φόρους σε αυτό. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόσφατα καταψηφίστηκε από τη Βουλή το άρθρο 24α. Ένα άρθρο που θα κατοχύρωνε συνταγματικά την προστασία των ζώων.


Από την άλλη όμως, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και εγκαταστάσεις φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων που περισυλλέγονται. Πολλά κυνοκομεία είναι σε άθλια κατάσταση ενώ στην ίδια και χειρότερη κατάσταση είναι και τα ζώα που φιλοξενούνται.
Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και πρέπει άμεσα να επιληφθουν οι Δήμοι, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν ασχολούνται με το θέμα των αδέσποτων και δεν δίνουν τους απαραίτητους πόρους που χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία των δομών φιλοξενίας.
Όλα τα παραπάνω πρέπει να αλλάξουν. Κάποια στιγμή πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι και τα ζώα έχουν δικαιώματα σε αυτή τη χώρα.

Τι ελπίζετε για να γίνει σε ό,τι αφορά το κόμμα σας στις επικείμενες εκλογές;

Αυτό το οποίο θέλουμε και ζητάμε από τον ελληνικό λαό είναι να μας εμπιστευτεί με την ψήφο του, προκειμένου να έχουμε ισχυρή παρουσία μέσα στη Βουλή. Έχοντας ισχυρή παρουσία μπορούμε να είμαστε οι ρυθμιστές των αποφάσεων που θα παρθούν από τα μεγάλα κέντρα εξουσίας και δεδομένου ότι προτεραιότητα της «Ελληνικής Λύσης» είναι οι Έλληνες πολίτες και σκεφτόμαστε πάντα με γνώμονα το καλό της πατρίδας μας θα μπορούμε να συμβάλλουμε θετικά στη διακυβέρνηση της πατρίδα μας.

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια