Με έξι αντί επτά υποψηφίους  το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Δεν θα αντικατασταθεί με άλλη υποψήφιο η παραιτηθείσα από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Τώνια Μοροπούλου, διότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία.
Αυτό σημαίνει ότι το ψηφοδέλτιο Δωδεκανήσου, θα απαρτίζεται από έξι υποψήφιους βουλευτές και συγκεκριμένα τους Μάνο Κόνσολα,  Αντώνη Γιαννικουρή, Βασίλη Υψηλάντη, Ιωάννη Παππά, Μίκα Ιατρίδη και Ελένη Μαυρόγαλου.

Επί της ουσίας, οι εξελίξεις δεν ανακόπτουν τη δυναμική της ΝΔ στα Δωδεκάνησα, τα στελέχη της οποίας επιδιώκουν να αυξήσουν σημαντικά τα ποσοστά του κόμματος και να ενισχύσουν τη γενικότερη προσπάθεια για αυτοδυναμία της Ν.Δ.

Η ίδια η κ. Μοροπούλου, ύστερα από τις εξελίξεις έκανε σαφές ότι θα παραμείνει στα Δωδεκάνησα, δίνοντας τη μάχη για τη ΝΔ, παρά το γεγονός ότι δεν θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο.
Η εξέλιξη που οδήγησε στην αποχώρηση της κ. Μοροπούλου, προέκυψε από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Ντοκουμέντο” αναφορικά με τη σύνταξη του αποθανόντος πατέρα της, που εισέπραττε η κ. Μοροπούλου παρατύπως.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στα ψηφοδέλτια της ΝΔ που θα βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα της Δωδεκανήσου δεν θα περιλαμβάνεται το όνομα της κ. Τώνιας Μοροπούλου.
Τους λόγους παραίτησής της, εξήγησε η ίδια η κ. Μοροπούλου, αναφέροντας σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα τα εξής:
«Η απόφασή μου να κατέβω ως υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προήλθε από τη διάθεσή μου να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον τόπο μου και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Λόγω της προσωπικής διαδρομής μου -και όσων αυτή σηματοδοτεί- δέχομαι τις τελευταίες δύο ημέρες πόλεμο από την παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία και όργανά της. Αμέσως και δημόσια δήλωσα στους συμπολίτες μου ότι δεν έκανα καμία παράνομη ενέργεια. Και εξέθεσα τα πραγματικά περιστατικά γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, για την οποία άλλωστε είμαι σε διαδικασία άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο.

Η λάσπη ωστόσο εναντίον μου συνεχίζεται. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς.

 Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση. Θα εξακολουθήσω να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Δωδεκάνησα.

Ευχαριστώ όλους όσους πιστεύουν σε εμένα και υποστήριξαν μέχρι σήμερα την υποψηφιότητά μου». Είχε προηγηθεί ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook με την οποία εξηγούσε ότι για το επίμαχο ζήτημα δεν  κάνει καμία παράνομη ενέργεια και ότι είχε δεχθεί να επιστρέψει τα ποσά που πραγματικά οφείλει.

Για το λόγο αυτό, όπως εξηγεί, όταν της γνωστοποιήθηκε η οφειλή από τον ασφαλιστικό της φορέα, προσέφυγα αμέσως στη Διοικητική Δικαιοσύνη η οποία επιλαμβάνεται στη δικάσιμο της 2-12-2019 οπότε και θα διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής της ώστε η ίδια να το καταβάλει άμεσα.

Αναλυτικά η ανάρτησή της στο Facebook:
«Προς ενημέρωση όλων για την υπόθεση αυτή έχουν συμβεί τα κάτωθι:
Εισέπραττα δυνάμει συγκεκριμένης νομοθεσίας την σύνταξη του πάτερα μου. Η νομοθεσία αίφνης άλλαξε το 2010. Ωστόσο ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό. Με τη δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν, θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή. Το έτος 2017 οπότε και το διερεύνησα διαπίστωσα ότι έκτοτε τις συγκεκριμένες συντάξεις δικαιούνται όσες πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία εγώ δεν πληρώ. Παρ’ όλα αυτά αφής ενημερώθηκα για την οφειλή μου ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω.

Ωστόσο το πραγματικό ποσό μονό μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας. Για το λόγο αυτό όταν μου γνωστοποιήθηκε η οφειλή από των ασφαλιστικό μου φορέα προσέφυγα αμέσως στην Διοικητική Δικαιοσύνη η οποία επιλαμβάνεται στη δικάσιμο της 2-12-2019 οπότε και θα διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής μου ώστε να το καταβάλλω άμεσα.

Οι 3 λόγοι τους οποίους επικαλούμαι και θα πρέπει η Διοικητική Δικαιοσύνη να διαγνώσει είναι οι ακόλουθοι:

Α. η βεβαίωση του οφειλομένου ποσού εξεδόθη την 23-01-2017 από το ΕΤΑΑ – Τομέα Μηχανικών και ΕΔΕ ήτοι από νπδδ το οποίο είχε ήδη καταργηθεί από 01-01-2017 και τις αρμοδιότητες του ασκεί έκτοτε ο Ε.Φ.Κ.Α. Άρα ακόμα και αν δεν αμφισβητούσα το ύψος του οφειλομένου ποσού και το κατέβαλλα, θα το κατέβαλλα σε ανύπαρκτο νπδδ. Με την προσφυγή μου επιδιώκω την διόρθωση της βεβαίωσης προκειμένου να καταβάλλω το οφειλόμενο ποσό στο νπδδ που είναι ο πραγματικός δικαιούχος δηλαδή ο Ε.Φ.Κ.Α.

Β. Από το φερόμενο ως οφειλόμενο ποσό των 71.051,43 έχω ήδη καταβάλλει το ποσό των 20.604,91 υπό την μορφή φόρου εισοδήματος που επεβλήθη επί των υπό συζήτηση συντάξεων επομένως το ποσό το οποίο πραγματικά οφείλω είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό το οποίο μη νόμιμα βεβαιώθηκε από τον ασφαλιστικό μου φορέα.
Γ. Επί του ποσού που βεβαιώθηκε έχουν επιβληθεί τόκοι και προσαυξήσεις οι οποίο όμως θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν σε χαμηλότερο ποσό δεδομένου ότι ήδη έχουν καταβληθεί 20.604,91 και επομένως για το αυτό ποσό δεν οφείλονται ούτε τόκοι ούτε προσαυξήσεις που ήδη έχουν ενσωματωθεί στο ποσό των 71.051,43.

Με τη συνδρομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, θα προσδιοριστεί αυτό το οποίο αποτελεί τη νόμιμη οφειλή μου ώστε να προχωρήσω στην καταβολή του.
ΥΓ. Κοινοποιώ το παρόν στην εφημερίδα Documento προκειμένου να δημοσιευθεί η απαντησή μου.
Α. Μοροπούλου»

“ΔΕΧΘΗΚΑ ΠΟΛΕΜΟ ΛΑΣΠΗΣ”

Για την απόσυρσή της από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στον “ΘΕΜΑ” 104,6 η Τώνια Μοροπούλου ύστερα από τις καταγγελίες ότι εισέπρατε τη σύνταξη του πατέρα της.
Η κυρία Μοροπούλου επέμεινε στον χαρακτηρισμό περί «πολέμου λάσπης» σε βάρος της υποστηρίζοντας ότι «η λάσπη βρίσκεται στο ότι ενώ έδωσα όλα τα γεγονότα σχετικά με τη σύνταξη του πατέρα μου για την οποία βρίσκομαι σε διαδικασία διευθέτησης με το δημόσιο υπήρξε μια παραφθορά ότι κάπου εξαπάτησα ή κοροΐδεψα και αυτή η συνέχιση της λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είναι προφανές ότι έχει να κάνει με την πολιτική επιλογή μου να βρεθώ στο πλευρό του Μητσοτάκη παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκομαι στο χώρο αυτό και είναι ένας πόλεμος που προσπαθεί να σπιλώσει το έργο μου με αήθη τρόπο από αυτούς που ενορχηστρώνουν την επίθεση». Εξηγώντας τι συνέβη με τη σύνταξη του πατέρα της η κυρία Μοροπούλου είπε ότι «νομίμως έπαιρνα τη σύνταξη, σε κάποιο σημείο άλλαξε ο νόμος, τα κριτήρια είχαν να κάνουν με το εισόδημα, εγώ κατέθετα τις φορολογικές δήλωσεις, το ταμείο που προφανώς δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει τη σωστή στιγμή και όταν το θέμα έπρεπε να διευθετηθεί προσέφυγα στη δικαιοσύνη για να δω τι ποσό οφείλω».

«Βεβαίως θα πληρώσω ό,τι επιδικαστεί» υπογράμμισε η κυρία Μοροπούλου προσθέτοντας ότι «η συνέχιση της λάσπης μετά από μια τόσο ξεκάθαρη εξήγηση πιστεύω ότι θα έβλαπτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Διευκρινίζοντας για άλλη μια φορά γιατί προσέφυγε στη Δικαιοσύνη είπε ότι το έκανε «για να οριστεί το πραγματικό ποσό που οφείλω γιατί το κράτος με φορολογούσε, εγώ έχω επιστρέψει ένα μέρος μέσω της φορολογίας και γι΄αυτό ζήτησα τη βοήθεια της Δικαιοσύνης».
Σύμφωνα με την ίδια «το δικόγραφο ήταν στα χέρια της ΝΔ, γνώριζαν τη δικάσιμο, τα στοιχεία ήταν υπόψη τους γιατί η διαδρομή μου δεν επιτρέπει τίποτα πλην των πραγματικών δεδομένων». Υποστήριξε ακόμα ότι «δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ, εγώ το έκανα για λόγους ευθιξίας».

Επέμεινε, δε, ότι «βεβαίως δεν υπήρχε πρόβλημα (σ.σ. με τη σύνταξη του πατέρα της) αλλά συνέχιζε ο πόλεμος λάσπης. Παρά την τοποθέτησή μου είχα συνέχεια στον πόλεμο. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έθετε θέμα ηθικού πλεονεκτήματος για να υποστηρίξει την αήθη πολιτική όσων ενορχήστρωσαν την επίθεση σε βάρος μου». «Αυτή η υποβάθμιση της πολιτικής ζωής με πόλεμο λάσπης αποπροσανατολίζει την πολιτική μάχη από τα προβλήματα της κοινωνίας» συμπλήρωσε. «Είναι δική μου η επιλογή να μην αποτελέσω το επίκεντρο πολέμου λάσπης. Δεν δέχομαι να βλάψω τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δρόμο προς τις εκλογές.

Δεν παραιτούμα του αγώνα, και στη γενικότερη προσπάθεια για τη χώρα και τα Δωδεκάνησα. Προσβλέπω τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και θα αγωνιστώ γι' αυτό» κατέληξε η κυρία Μοροπούλου.

Η επιστολή παραίτησης
Το βράδυ της Κυριακής η κυρία Μοροπούλου έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή με την οποία εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους αποσύρθηκε από τις εθνικές εκλογές ως υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι η ίδια δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η κυρία Μοροπούλου έκανε λόγο για «λάσπη» που συνεχίζεται εναντίον της και διευκρίνισε ότι η υπόθεση με τη σύνταξη του αποθανόντος πατέρα της βρίσκεται σε διαδικασία «άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο».