Τιμήθηκαν οι απόστρατοι της ΕΛ.ΑΣ.

Τους απόστρατους αστυνομικούς τίμησε η ΕΛ.ΑΣ. με ειδικές εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Ρόδο, Κω και Σύρο.

Πιο συγκεκριμένα, προχθές το πρωί, Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, εορτή των Αγίων Πάντων, πραγματοποιήθηκαν θρησκευτικές τελετές μετά Θείας Λειτουργίας και δέησης υπέρ των αποστράτων αστυνομικών στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου.

Με κάθε επισημότητα στη Ρόδο, την Κω και τη Σύρο εορτάστηκε η θεσμοθετημένη από την Πολιτεία «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», ως επιβράβευση και αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και στο κοινωνικό σύνολο.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές και Δικαστικές Αρχές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων (του εν ενεργεία προσωπικού και απόστρατου) της Ελληνικής Αστυνομίας, των Μ.Μ.Ε., καθώς και πλήθος αποστράτων, πολιτών και αστυνομικών με τις οικογένειές τους.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου.