Συναινεί για την έκδοσή του ο 63χρονος Ισραηλινός

Συναινεί ο 63χρονος Ισραηλινός στο να εκδοθεί στη Γαλλία προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκου και πορνογραφία στην οποία φέρεται να εμπλέκεται.

Όπως είναι γνωστό, ο 63χρονος εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη 20 Ιουνίου  2019 στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Συγκεκριμένα ο 63χρονος αναζητούταν, σύμφωνα με έγγραφο των γαλλικών αρχών, για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο άτομο κάτω των 15 ετών και πορνογραφία, αδικήματα που φέρεται να διέπραξε τη χρονική περίοδο 2011 έως 2015 στη Γαλλία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου όπου και εξέφρασε τη βούληση του να εκδοθεί στην Γαλλία προκειμένου να τακτοποιήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος του. Ο 63χρονος με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου κρατείται έως ότου ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη από  τον νόμο διαδικασία, δηλαδή μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου για τα περαιτέρω.