Mωβ καρότα παρήγαγε αγρότης από τη Σορωνή

Mωβ καρότα παρήγαγε αγρότης από τη Σορωνή

Mωβ καρότα παρήγαγε αγρότης από τη Σορωνή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 976 ΦΟΡΕΣ

Παραγωγός από τη Σορωνή καταφέρνει ύστερα από μακροχρόνια προσπάθεια να επαναφέρει στο προσκήνιο την ποικιλία του μωβ καρότου, που πολλοί δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει και πόσω μάλλον ότι προϋπάρχει του συνηθισμένου πορτοκαλί καρότου.

Συγκεκριμένα, ο παραγωγός και πωλητής στη λαϊκή αγορά Α. Χατζηφλεβάρης είναι ο πρώτος που τόλμησε και κατάφερε να κυκλοφορήσει στην αγορά το συγκεκριμένο προϊόν. Στο παρελθόν τα καρότα είχαν πολλά διαφορετικά χρώματα. Ανάλογα με την περιοχή και το χρώμα της γης όπου καλλιεργούνταν, ήταν λευκά, κίτρινα, ακόμα και πολύ σκούρα – σχεδόν μαύρα – μωβ.

Το μωβ χρώμα σε αυτά τα καρότα οφείλεται σε μια υδατοδιάλυτη ουσία, την ανθοκυανίνη. Μπορούν να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς σας.

Όπως επισημαίνει ο παραγωγός, τα μωβ καρότα έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

Μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη ή LDL.Η χρήση της δραστικής τους ουσίας, της ανθοκυανίνης, είναι ενδεδειγμένη για άτομα με διαβήτη. Η τακτική τους κατανάλωση ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Τα αντιοξειδωτικά τους προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία και εξουδετερώνουν τα ένζυμα που καταστρέφουν το κολλαγόνο και τον συνδετικό ιστό.

Επίσης, βοηθούν στην πέψη. Δεν μειώνουν μόνο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά επίσης βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών λόγω των φυτικών ινών.

Οι περισσότερες φυτικές ίνες στα μωβ καρότα είναι διαλυτές. Εάν υποφέρετε από κιρσούς, τα μωβ καρότα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και στη μείωση της πίεσης.

Η ανθοκυανίνη είναι αυτή που βοηθάει με την αντιφλεγμονώδη της δράση.

Επίσης, βελτιώνει τη ροή του αίματος.Τα μωβ καρότα περιέχουν μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά, τα οποία σας προστατεύουν από την εξάπλωση καρκινικών κυττάρων.

Εάν δεν απολαμβάνετε ακόμη τα οφέλη των μωβ καρότων, μπορείτε να τα βρείτε στη λαϊκή αγορά του Ταξιάρχη στον αριθμό 111.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο