Ρόδος: “Κούρεμα” κατά 76% σε δάνειο 33χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου

Ρόδος: “Κούρεμα” κατά 76% σε δάνειο 33χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου

Ρόδος: “Κούρεμα” κατά 76% σε δάνειο 33χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1037 ΦΟΡΕΣ

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου της Ρόδου

Μία ακόμη σημαντική απόφαση με την οποία έγινε «κούρεμα» ύψους 76% εξέδωσε το Ειρηνοδικείο της Ρόδου!

Η υπόθεση αφορά 33χρονη ιδιωτική υπάλληλο η οποία όφειλε περί τις 190.000 ευρώ και με τη δικαστική απόφαση καλείται να καταβάλει τις 45.000 ευρώ!
Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν η συμπολίτισσα μας προσέφυγε δια του δικηγόρου της κ. Μιχάλη Τεχνίτη, καταθέτοντας αίτηση για να ενταχθεί στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 33χρονη ιδιωτική υπάλληλος με εποχιακή απασχόληση και μηνιαίο μισθό 613 ευρώ, αλλά και με επίδομα ανεργίας 360 ευρώ για τρεις μήνες, όφειλε σε Τράπεζες από στεγαστικό, καταναλωτικό δάνειο και πιστωτική κάρτα κατά την υποβολή της αίτησής της το 2012, συνολικό ποσό 165.000 ευρώ περίπου, το οποίον με τους τόκους και λοιπά έξοδα σήμερα προσέγγιζε τις 190.000 ευρώ περίπου.

Πριν από μερικές ημέρες το Ειρηνοδικείο Ρόδου εξέδωσε την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία «κούρεψε» το παραπάνω ποσό στις 45.309 ευρώ με περίοδο χάριτος τέσσερα(4) χρόνια, και μηνιαία καταβολή 188,79 ευρώ, δηλαδή με έναρξη καταβολής της πρώτης δόσης ύστερα από τέσσερα (4) χρόνια. Έτσι προστατεύεται από την εκποίηση το διαμέρισμα της οφειλέτριας, που αποτελεί και την πρώτη κύρια κατοικία της.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, το δικαστήριο έκρινε ότι η αιτούσα βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της και υπάγεται στη ρύθμιση του γνωστού Νόμου 3869/2010, οπότε το Δικαστήριο πρέπει να προβεί στη ρύθμιση μηνιαίων καταβολών από τα εισοδήματά της για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών προς μερική εξόφληση των οφειλών, τηρουμένων των άρθρων του Συντάγματος 21 περί υποχρέωσης ειδικής μέριμνας του κράτους για προστασία της οικογένειας, 2 παρ.1 που καθορίζει ως πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, 1 παρ.1 περί ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, της συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, υπό συνθήκες απόλυτης προστασίας της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας και του άρθρου 25 που καθιερώνει την αρχή του κοινωνικού κράτους.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών