Αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο της Λέρου

Οι πρώτες Αξονικές Τομογραφίες στο Νοσοκομείο της Λέρου είναι γεγονός! Ξεκίνησε να λειτουργεί από προχθές στο νησί  με απόλυτη επιτυχία, ένας από τους πιο σύγχρονους τεχνολογικά Αξονικούς Τομογράφους στην περιφέρειά μας, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου Λέρου, αναφέρει τα εξής:
“Έτσι μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών της Λέρου και των ασθενών για τη  μετάβαση, μεταφορά ή διακομιδή τους εκτός νησιού για την τέλεση μιας αξονικής τομογραφίας! Τώρα, οι γιατροί μας αισθάνονται πιο ασφαλείς, για την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση στην αντιμετώπιση και θεραπεία των περιστατικών που αντιμετωπίζουν! Πρόκειται για μια καταλυτικά μεγάλη και σημαντική αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Λέρου.

 Μαζί με την έναρξη λειτουργίας, προ λίγων ημερών, της Μονάδας Παραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου και την εγκατάσταση του Ψηφιακού Μαστογράφου, το Νοσοκομείο μας, κέρδισε σε μεγάλο βαθμό την αυτονομία του στην παροχή υπηρεσιών περίθαλψης.  Έτσι, ένα μακροχρόνιο αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας της Λέρου, με την επίμονη και συνεχή προσπάθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου, με την συμβολή του Υπουργείου Υγείας, της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και την συνδρομή των εργαζομένων, γίνεται πραγματικότητα.
Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων θα γίνουν την Παρασκευή 28 Ιουνίου στη 1 μ.μ. στο χώρο του Νοσοκομείου”.

O IATΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Καλύμνου, αναφέρει τα εξής: “Ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου με αφορμή τα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν στις 28/06/2019, χαιρετίζει και συγχαίρει τη Διοικήτρια και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. Λέρου που με δικές τους ενέργειες υλοποιήθηκε η έναρξη λειτουργίας του αξονικού τομογράφου, η εγκατάσταση του ψηφιακού μαστογράφου και η έναρξη παραγωγής ιατρικού οξυγόνου από μονάδα του νοσοκομείου.    Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο υποδομής της υγείας που θα εξυπηρετήσει εκτός από τη Λέρο και τα γύρω νησιά.    Σας ευχόμαστε περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών υγείας του νοσοκομείου σας.

Για τον Ι.Σ.Ε.Κ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΥΡΟΣ