Ζ. Κωνσταντοπούλου: Eγκληματικός ο τρόπος που ασκείται η εξωτερική πολιτική

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Eγκληματικός ο τρόπος που ασκείται η εξωτερική πολιτική

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Eγκληματικός ο τρόπος που ασκείται η εξωτερική πολιτική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 415 ΦΟΡΕΣ

Έντονα επικριτική για τις ενέργειες της κυβέρνησης η επικεφαλής της “Πλεύσης Ελευθερίας”, Ζωή Κωνσταντοπούλου

Εγκληματικό χαρακτήρισε τον τρόπο που ασκείται η εξωτερική πολιτική της χώρας από τη σημερινή κυβέρνηση η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, από τη Ρόδο όπου βρέθηκε χθες στο πλαίσιο της προεκλογικής της περιοδείας.

Η κα Κωνσταντοπούλου, συνοδευόμενη από την υποψήφια βουλευτή του κόμματος στα Δωδεκάνησα, κα Ευαγγελία Παναή, χθες το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο κατά την οποία παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νόμο μας.

Όπως είπε, λοιπόν, στη Δωδεκάνησο έχουν δύο εκλεκτούς υποψηφίους: Την κα Παναή, ενεργότατο μέλος και της τοπικής κοινωνίας και των κοινωνικών κινημάτων του νησιού και στο επάγγελμά της, και ως φιλόλογος και ως ξενοδόχος, και πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, η οποία ήταν και υποψήφια ευρωβουλευτής.

Ο έτερος υποψήφιος βουλευτής στα Δωδεκάνησα είναι ο εξαίρετος, όπως είπε, ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης που έχει μεγαλώσει στη Ρόδο και έχει καταγράψει τη δική του διαδρομή στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Για το Αιγαίο
Η κα Κωνσταντοπούλου, θέλησε να τοποθετηθεί από τη Ρόδο και για όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο Αιγαίο, για τις σχέσεις με τη γείτονα χώρα και την εξωτερική μας πολιτική. Και ξεκίνησε λέγοντας:

«Ο τρόπος με τον οποίο ασκείται η εξωτερική πολιτική της χώρας από τη σημερινή κυβέρνηση είναι εγκληματικός. Η συμφωνία που υπεγράφη πριν από τρία χρόνια με την Τουρκία, η λεγόμενη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, είναι μία συμφωνία εξαιρετικά επιζήμια για τη χώρα μας, επιτρέπει σε Τούρκους αστυνομικούς και αξιωματικούς να επιχειρούν στα ελληνικά νησιά και προβλέπει τη στρατικοποίηση του Αιγαίου με δυνάμεις του ΝΑΤΟ».

Είναι μία συμφωνία η οποία θέλουν να ακυρωθεί, με τον ίδιο τρόπο που θεωρούν ότι θα πρέπει να ακυρωθεί και η Συμφωνία των Πρεσπών, είπε και συμπλήρωσε: «Και φυσικά αυτοί που ονειρεύονται και ορέγονται-και τολμήσανε και να το πούνε-ότι θέλουνε μία Συμφωνία των Πρεσπών για το Αιγαίο και για τη Δωδεκάνησο, θα πρέπει να μη βρουν την ψήφο τους και κανονικά θα πρέπει να μη μπορούν…να κυκλοφορήσουν»!

Θέλησε ακόμη να τοποθετηθεί για το ζήτημα των χωρικών μας υδάτων και της προστασίας της κυριαρχίας της χώρας μας. Όπως είπε, λοιπόν, αποτελεί θέση της «Πλεύσης Ελευθερίας» ότι θα πρέπει τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας να επεκταθούν τουλάχιστον στα δέκα ναυτικά μίλια, τουλάχιστον δηλαδή κατά τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στον εναέριο χώρο της πατρίδας μας. Δεν είναι λογικό, τόνισε, να έχουμε εναέριο χώρο δέκα μιλίων αλλά χωρικά ύδατα 6 μιλίων. Κλείνοντας το θέμα, είπε ακόμη ότι οι γείτονές μας δεν είναι εχθροί μας αλλά οφείλουμε ταυτόχρονα να περιφρουρούμε την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Δεσμεύσεις
Η κα Κωνσταντοπούλου, είπε ακόμη ότι είναι αισιόδοξοι όσο αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα για την «Πλεύση Ελευθερίας» και έχουν δεσμευτεί για οκτώ κοινοβουλευτικές ενέργειες τις οποίες θα υλοποιήσουν αμέσως μόλις ανοίξει η επόμενη Βουλή, τις οποίες χαρακτήρισε ως «απόλυτα πραγματοποιήσιμες και εφικτές».

Πρόκειται για τις εξής:
1) Η πρόταση για την ενεργοποίησή του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους για τη διαγραφή του παράνομου χρέους, επίσης για τη συνέχιση του λογιστικού ελέγχου στις υποθέσεις διαφθοράς εξοπλιστικών, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις δημόσιες επιχειρήσεις και Οργανισμούς.

2) Η πρόταση διενέργειας δημοψηφίσματος για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και για συγκρότηση Κοινοβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής για την ακύρωση της Συμφωνίας.

3) Η πρόταση για διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, βάσει των επισήμων πορισμάτων της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής αλλά και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

4) Η ενεργοποίηση του πορίσματος για τη Siemens και η διεκδίκηση αποζημίωσης από την Εταιρεία διαφθορέα αλλά και απονομής δικαιοσύνης έναντι όλων των υπαιτίων και εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.

5) Η πρόταση νόμου για τη Δικαιοσύνη με την οποία θα προτείνουν τη συγκρότηση μικτών ορκωτών δικαστηρίων σε όλα τα επίπεδα δικαιοσύνης, σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας, σε όλους τους τομείς δικαστικής λειτουργίας, με πλειοψηφία ενόρκων ούτως ώστε να επανασυνδεθεί η δικαιοσύνη με την κοινωνία αλλά και να πάψει η διαπλοκή κυβέρνησης και δικαστικής εξουσίας.

6) Η πρόταση για την κατάργηση της βουλευτικής και Υπουργικής ασυλίας, η οποία μπορεί να γίνει ακόμα και στο πλαίσιο του ισχύοντος Συντάγματος.

7) Πρόταση νόμου για τη διαγραφή των χρεών των υπερχρεωμένων συνανθρώπων μας «οι οποίοι σήμερα καταδιώκονται με τρόπο άδικο και ανηλεή από τις τράπεζες και τα funds.

8) Η πρόταση νόμου που θα καταθέσουν για την απόλυτη απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»