Στους 40 βαθμούς το  θερμόμετρο και στη Ρόδο

«Κόκκινο» θα χτυπήσει για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι ο υδράργυρος στη Ρόδο. Από σήμερα έως και το Σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές του νησιού μας αναμένεται να επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες εκτιμάται ότι θα «αγγίξουν» τους 40 βαθμούς Κελσίου.

 Τις πιο καυτές ημέρες αναμένεται να ζήσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λίνδου. Η αρχή θα γίνει ήδη από σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, με 36 βαθμούς.

Οι ίδιες θερμοκρασίες θα επικρατήσουν μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα,  οπότε και εκτιμάται ότι θα ανέβει κι άλλο το θερμόμετρο (37ο C).  

O καύσωνας θα… κορυφωθεί στη Λίνδο το Σάββατο! Από τις 9:00 το πρωί προβλέπεται να υπάρξουν 36ο C και από το μεσημέρι και έπειτα έως και αργά το απόγευμα θα ανέβει στους 40ο C. Την Κυριακή η αισθητή θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 36ο C και από το απόγευμα της ίδιας ημέρας και έπειτα θα αρχίσει σταδιακά να πέφτει.

 Αρκετά υψηλές θερμοκρασίας αναμένεται να επικρατήσουν επίσης και σε άλλες περιοχές του νησιού. Στην πόλη της Ρόδου από την Παρασκευή έως και την Κυριακή η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 35ο και 36ο C, ενώ στο ίδιο διάστημα στην Ιαλυσό στους 33ο με 34ο, στην Κρεμαστή από 34ο έως και 36ο και στον Αρχάγγελο από Πέμπτη έως και Κυριακή από τους 35ο έως και τους 37ο C.