Ελεύθερος αφέθηκε ο Ιρανός για τη μεταφορά προσφύγων στη Σύμη

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ιρανός για τη  μεταφορά προσφύγων στη Σύμη

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ιρανός για τη μεταφορά προσφύγων στη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 507 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με την καταβολή εγγυοδοσίας αφέθηκε μετά την απολογία του 35χρονος από το Ιράν που κατηγορείται για την μεταφορά 14 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στη Σύμη.

Η σύλληψη του 35χρονου έγινε στις 27 Ιουνίου από λιμενικούς και μετά τη μεταφορά του στη Ρόδο, σε βάρος του ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, και προχθές προσήχθη συνοδευόμενος από τη συνήγορο του κα. Νινέτα Κατσιμπρή ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι πήγε στην Τουρκία με σκοπό να καταφέρει να ταξιδέψει στην Ευρώπη για ένα καλύτερο μέλλον. Εκεί συνάντησε κάποιον, ο οποίος του είπε ότι μπορεί να τον βοηθήσει να φθάσει στον προορισμό του και μάλιστα του έδωσε όσα χρήματα είχε μαζί του, περίπου 2000 ευρώ. Όμως, οι μέρες περνούσαν και ο 35χρονος συνέχιζε να μένει στην Κωνσταντινούπολη και κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι ο άνθρωπος στον οποίο είχε δώσει τα χρήματα του τον είχε κοροϊδέψει. Τότε μετακινήθηκε σε άλλες περιοχές της Τουρκίας, αρχικά στη Σμύρνη και κατέληξε στο Μαρμαρίς, όπου εκεί του είπαν ότι για να ταξιδέψει αφού δεν είχε χρήματα να πληρώσει θα έπρεπε να οδηγήσει το σκάφος.

Ο 35χρονος είπε στην ανακρίτρια, πως τους εξήγησε ότι δεν γνωρίζει από τέτοια πράγματα καθώς είναι Πέρσης και εκείνοι μαζί με τον καπετάνιο τον έβαλαν σε ένα σκάφος, του έδειξαν τι να κάνει και του είπαν πως είναι μόνο 10 λεπτά και μία ευθεία δρόμος. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι αρχικά στο ίδιο σκάφος μαζί του και με τους άλλους αλλοδαπούς (διαφόρων εθνικοτήτων) βρίσκονταν ο επαγγελματίας καπετάνιος που του έδειξε έως ότου λίγη ώρα αφότου ξεκίνησαν, βούτηξε στη θάλασσα και επέστρεψε στη στεριά. Τότε ο 35χρονος Ιρανός αναγκάστηκε να κάνει ότι του είχαν δείξει και να οδηγήσει το σκάφος προκειμένου να μην πνιγούν. Έτσι έφθασαν στη Σύμη όπου και συνελήφθησαν από τους λιμενικούς.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 35χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ. Ο εντοπισμός και η διάσωση των δεκατεσσάρων (14) αλλοδαπών αλλά και του 35χρονου Ιρανού, έγινε τις πρωινές ώρες στις 27 Ιουνίου 2019, από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΣΑΡΠΕΣ» της Σύμης, φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα, στην οποία επέβαιναν οι αλλοδαποί.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης, ενώ συνελήφθη ο 35χρονος αλλοδαπός, ως χειριστής της βάρκας.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Λιμεναρχείο Σύμης.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου