Σημαντική διάκριση για Δωδεκανήσιο αρχιτέκτονα

Ο συμπατριώτης μας Ειρηναίος – Στυλιανός Παλαπάνης είναι νικητής του διαγωνισμού αρχιτεκτονικής του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και είναι ο μοναδικός Έλληνας που κέρδισε στην επιλογή Renzo Piano διεκδικώντας μία ξεχωριστή αρχιτεκτονική εμπειρία.

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κω, ο Ειρηναίος – Στυλιανός Παλαπάνης κατάφερε να κερδίσει σε ένα διεθνή διαγωνισμό αρχιτεκτονικής, που διοργανώνει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», προς τιμήν του κορυφαίου Ιταλού αρχιτέκτονα Renzo Piano, που δημιούργησε το εντυπωσιακό κτίριο του Ιδρύματος.

Ο συμπατριώτης μας, λοιπόν αναδείχθηκε, μαζί με άλλα 5 άτομα από άλλες χώρες, σε νικητή. Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει για 40 μέρες σε πέντε ηπείρους και σε 25 πόλεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά έργα του Renzo.

Ο Ειρηναίος ξεκίνησε τον Ιούνιο για το ταξίδι αυτό, μαζί με τους άλλους νικητές, από το Παρίσι με τελικό προορισμό τη Γένοβα, όπου βρίσκεται και ένα από τα γραφεία του Renzo Piano Building Workshop.
Το Renzo Piano World Tour Award 2019 διοργανώνεται από το Renzo Piano Foundation και η ελληνική συμμετοχή υποστηρίζεται για δεύτερη φορά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Ειρηναίος – Στυλιανός από νεαρή ηλικία έχει δείξει εκπληκτικό ταλέντο, αφού έχει βραβευτεί από την Τράπεζα Eurobank, ανάμεσα στους καλύτερους μαθητές στα Δωδεκάνησα. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σήμερα, εργάζεται σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα, κάνοντας την πρακτική του.