Ίδρυση Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων

Ίδρυση Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων

Ίδρυση Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 383 ΦΟΡΕΣ

Οι απανταχού νέοι της Δωδεκανήσο αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν νέο πολιτιστικό, φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό-δωδεκανησιακό φορέα. Επιτέλους, η πρωτοβουλία τους έλαβε σάρκα και οστά και πλέον ο “Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων” είναι γεγονός και έχει έδρα την πόλη του Πειραιά και τη Δωδεκανησιακή Εστία.

Σκοπός του Συλλόγου είναι ο συντονισμός των ενεργειών και η διασύνδεση των ανά την οικουμένη Δωδεκανησίων Νέων, η ανάπτυξη της μεταξύ τους ενότητας και αλληλεγγύης, η ανάδειξη και διάδοση του δωδεκανησιακού πολιτισμού, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Νέων Δωδεκανησίων, καθώς και η υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η έρευνα και επίλυση προβλημάτων και η συμβολή μας στην ανάπτυξη των νησιών μας και η συνεργασία με τους θεσμούς και τις εκάστοτε αρμόδιες αρχές. Μέλη μπορούν να γίνουν νέοι και νέες Δωδεκανήσιοι απανταχού της Γης, ηλικίας 18-40 ετών.

Η προσπάθεια ίδρυσης του Συλλόγου. ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου 2018, όταν μετά την παρέλαση για την επέτειο της Εθνικής Επετείου στον Πειραιά, νέοι και νέες από όλα τα Δωδεκάνησα μαζευτήκαμε στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, στην οποία στήθηκε το 1ο Γλέντι Δωδεκανησιακής Νεολαίας. Τη μέρα εκείνη και με γνώμονα την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα, τα Δωδεκάνησα, προτάθηκε η ίδρυση του Συλλόγου. Από εκείνη την ημέρα και μετά από μεγάλες προσπάθειες συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός ιδρυτικών μελών και έγιναν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη σύσταση του Συλλόγου.

Αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχει τουλάχιστον ένα ιδρυτικό μέλος από κάθε νησί της Δωδεκανήσου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ιδρυτικό μέλος του Αγαθονησίου, ο οποίος ήρθε με το πλοίο μέχρι τον Πειραιά για να μας γνωρίσει, να υπογράψει και να επιστρέψει στο νησί.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκαν στον Πειραιά οι εκλογές ανάδειξης του πρώτου ιστορικού Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων. Στη διαδικασία ψηφοφορίας συμμετείχαν Νέοι και Νέες σχεδόν από το σύνολο των Νήσων της Δωδεκανήσου.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου τα εκλεγμένα μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων συνεδρίασαν και αποφάσισαν την κάτωθι σύσταση σε σώμα:
Πρόεδρος: Κασέκας Στέργος (Ρόδος),
Αντιπρόεδρος: Χατζόπουλος Χαράλαμπος (Κάρπαθος)
Γεν. Γραμματέας: Χατζηαντωνίου Γρηγόρης (Κάρπαθος)
Ειδ. Γραμματέας: Μπαριανάκης Μενέλαος (Ρόδος)
Ταμίας: Πέππα Μαρία (Ρόδος)
Μέλη: Μίχα Σοφία (Κάλυμνος), Βλέσσα Θεοδώρα (Νίσυρος), Ελευθεριάδη Πέγκι, Τζιράρκα Κωνσταντίνα (Κάσος).
Αναπληρωματικά μέλη: Αράπης Αντώνης (Κάσος), Κόκκος Γεώργιος (Τήλος), Θεοφανάκη Βίκυ (Σύμη), Μηνακούλης Αντώνης (Κάσος).

Μπορείτε να βρείτε το Σύλλογο στα social media (Facebook. Instagram), στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: sapdneon@gmail.com και στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974183873, 6978587811

Ο Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων καλεί τους νέους με μεράκι, όραμα και με καταγωγή από τα Δωδεκάνησα να γίνουν μέλη. Να βοηθήσουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου.

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion