Με επιτυχία οι εργασίες του συμποσίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του KA΄ Πολιτιστικού Συμποσίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο από το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουνίου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιουνίου 2019 στα συνεδριακά κέντρα του Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι» και της Ι. Μονής του Αγίου Σάββα. Πραγματοποιήθηκαν 11 συνεδρίες και ακούστηκαν 67 συνολικά επιστημονικές εισηγήσεις, με θέματα από την ιστορία, την αρχαιολογία, τη γραμματολογία, τη γλωσσολογία, τη λαογραφία, το περιβάλλον και την ανάπτυξη είτε της Δωδεκανήσου στο σύνολό της, είτε των επιμέρους νησιών. 

Σημαντικό μέρος των εισηγήσεων είχε ως θέμα την Κάλυμνο, το νησί που φιλοξενούσε το ΚΑ΄ Συμπόσιο. Το γεγονός ότι, μετά από 36 χρόνια, το Συμπόσιο βγήκε και πάλι από το νησί της Ρόδου για ένα νέο κύκλο πολιτιστικών συναντήσεων στα νησιά μας, ξεκινώντας, όπως και τότε, από την Κάλυμνο, του έδωσε επετειακό χαρακτήρα.

Οι εισηγήσεις, που χαρακτηρίζονται από υψηλό επιστημονικό επίπεδο, θα κατατεθούν στη Στέγη μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους, για να εκδοθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020 ο ΚΘ΄ τόμος της περιοδικής επιστημονικής μας έκδοσης «Δωδεκανησιακά Χρονικά».

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες:
Στον Μητροπολίτη Λέρου – Καλύμνου κ.κ. Παΐσιο για την παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου του Αγ. Σάββα και την συμπαράστασή του. 
Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την οικονομική και ηθική της στήριξη. 
Στον Δήμο Καλυμνίων για τις διευκολύνσεις που μας παρείχε.
Στο Αναγνωστήριο Καλύμνου «Αι Μούσαι», τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Γιαμαίο και τα μέλη του Δ.Σ., που στάθηκαν οι πολύτιμοι βοηθοί και οδηγοί μας στα ποικίλα θέματα οργάνωσης του Συμποσίου.  
Στους εισηγητές που ήλθαν και κατέθεσαν από το βήμα του Συμποσίου τον καρπό του πνευματικού τους μόχθου. 
Σ’ όσους παρακολούθησαν τις εργασίες.
Ρόδος 2 Ιουλίου 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, Πρόεδρος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, Αντιπρόεδρος
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΖΟΥΜΠΑ, Γενική Γραμματέας
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Ταμίας
ΛΟΥΪΖΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ
ΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ