Καταδικάστηκε Ιρακινός για διακίνηση ναρκωτικών

Καταδικάστηκε Ιρακινός  για διακίνηση ναρκωτικών

Καταδικάστηκε Ιρακινός για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 403 ΦΟΡΕΣ

Η υπόθεση 23χρονου Ιρακινού που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και λαθρεμπορία – κατοχή καπνικών προϊόντων, εκδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ο αλλοδαπός είχε εντοπιστεί από Λιμενικούς κατά την άφιξή του στην Κω να κατέχει, πακέτα καπνού που δεν ήταν νόμιμα, αλλά και περισσότερα από 100 γραμμάρια «ύποπτης» ναρκωτικής ουσίας την οποία είχε κρυμμένη μέσα σε … βραστήρα νερού!

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 23χρονο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για τη διακίνηση των ναρκωτικών και φυλάκιση 6 μηνών για τον λαθραίο καπνό, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και φυλάκιση 3 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο 23χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε στις 13 Μαρτίου 2018 πρωινές ώρες, κατά τον κατάπλου πλοίου της γραμμής στην Κω.

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούν οι λιμενικοί και μετά την αξιολόγηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους, τον ακινητοποίησαν και σε έρευνα που του έκαναν κατά την αποβίβασή του, βρήκαν να κατέχει πενήντα (50) πακέτα καπνού των πενήντα γραμμαρίων το καθένα, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ εντός αποσκευής που κατείχε ανευρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες μέσα σε βραστήρα, εξήντα μία (61) αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες αποσπάσματα ύποπτης ναρκωτικής ουσίας (πιθανόν ακατέργαστη κάνναβη), μικτού βάρους εκατόν τριών γραμμαρίων και επτά δεκάτων (103,7 gr).

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενήργησε την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα εν λόγω λαθραία καπνικά προϊόντα και οι ναρκωτικές ουσίες, ενώ ο 23χρονος συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κω, για παράβαση του νόμου Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και άλλες διατάξεις (Ν.4139/2013) και παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο