Ρόδος: Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε 56χρονος για ναρκωτικά

Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε χθες από το αυτόφωρο δικαστήριο ο 56χρονος που συνελήφθη πριν μερικές ημέρες για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών στη Ρόδο.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Μαρίας Κρικοπούλου, ότι δηλαδή τα ναρκωτικά τα είχε ο 56χρονος για αποκλειστικά δική του χρήση, τον έκρινε ένοχο αλλά ατιμώρητο.

Για τον κατηγορούμενο όλα ξεκίνησαν, όταν την περασμένη Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από περιπολούντες αστυνομικούς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος κατά τον οποίο βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε, ότι ο δράστης κατείχε στην κατοικία του επιπλέον ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ενώ παράλληλα καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες δυο δενδρύλλια.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν:
Ηρωίνη βάρους 13,3 γραμμάρια
Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 8,4 γραμμάρια
Δυο φυτά κάνναβης, σε φάση ανάπτυξης
Ζυγαριά ακριβείας
Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία και έτσι η υπόθεση του εκδικάστηκε χθες.