Με τους ομπρελάδες του Φαληρακίου συναντήθηκε χθες ο Γ. Φλεβάρης

Τον αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος ενέργειας και φυσικών πόρων Γιάννη Φλεβάρη, επισκέφθηκε χτες το σωματείο ομπρελάδων Φαληρακίου «Ο ήλιος» και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Δημήτρης Κεπέρης και η αντιπρόεδρος Αναστασία Καρύπη, προκειμένου να εκφράσουν την περιβαλλοντική ευαισθησία των μελών με τις δράσεις τους για καθαρές θάλασσες και παραλίες και να ευχαριστήσουν τον αντιπεριφερειάρχη για το έργο του στον τομέα αυτό.

Σημειώνεται ότι τα μέλη επί δύο δεκαετίες κάθε χρόνο πραγματοποιούν εθελοντική καθαριότητα στην παραλία Φαληρακίου, αλλά και άλλες παραλίες της περιοχής όπως Τραουνού, Λαδικό, Άντονυ Κουήν και Καλλιθέα.

Οι ομπρελάδες τρεις φορές ετησίως κατά την έναρξη, ενδιάμεσα και στο τέλος της τουριστικής περιόδου καθαρίζουν τις παραλίες αλλά και όποτε παραστεί ανάγκη,  όπως στην περίπτωση που εμφανίστηκαν κατά το παρελθόν πετρελαιοκηλίδες με το σύνολο των 50 μελών και τις οικογένειές τους να συμμετέχουν με επιτυχία στην προσπάθεια αντιμετώπισής της.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε για το πολύτιμο αγαθό,  το οποίο πρέπει να προστατέψουμε που δεν είναι άλλο από το περιβάλλον και τη φύση μας. Όπως είπε «όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε αν γίνουμε πιο ενεργοί και πιο πολιτισμένοι. Το παράδειγμα των ανθρώπων που εθελοντικά προσπαθούν για ένα πιο καθαρό κόσμο γυρω μας, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε».