Copa Africa: Στα προημιτελικά αν και δεν έχει κάνει ούτε νίκη στην ιστορία του!

Copa Africa: Στα προημιτελικά αν και δεν έχει κάνει ούτε νίκη στην ιστορία του!

Copa Africa: Στα προημιτελικά αν και δεν έχει κάνει ούτε νίκη στην ιστορία του!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 254 ΦΟΡΕΣ

Ελλείψει της οικοδέσποινας Αιγύπτου, οκτώ ομάδες ορέγονται το φετινό τρόπαιο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Η Σενεγάλη είναι από τα… παράδοξα της ηπείρου καθώς, αν και αποτελεί «όνομα» ποδοσφαιρικά, σε 14 συμμετοχές ουδέποτε κατόρθωσε να κατακτήσει το τρόπαιο με κορυφαία της στιγμή, τον τελικό του 2002 στο Μάλι, χάνοντας στα πέναλτι από το Καμερούν.

Η ομάδα του Αλιού Σισέ αντιμετωπίζει το Μπενίν του Μισέλ Ντισουέρ, που έχει κάνει απόλυτα… τρελό στο Copa Africa, συνολικά όχι μόνο στο φετινό.

Το Μπενίν, λοιπόν, μετέχει φέτος για τέταρτη φορά σε τελικό φάση AFCON (σ.σ. African Cup of Nations) και για πρώτη φορά όχι μόνο κατόρθωσε να πάρει την πρόκριση από τον όμιλο αλλά και να βρεθεί στην οκτάδα. Συνολικά οι «σκίουροι» όμως, επί συνόλου (μαζί με τους τέσσερις φετινούς) 13 αγώνων, δεν έχει πανηγυρίσει… ούτε μια νίκη! Αδιανόητο; Κι όμως…

Στη φετινή διοργάνωση της Αιγύπτου το Μπενίν έφερε τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς στον όμιλο, με Γκάνα (2-2), Γουινέα Μπισάου και Καμερούν (αμφότερα 0-0), τερμάτισε τρίτο αλλά πέρασε ως μια από τις καλύτερες τέσσερις τρίτες των ομίλων.

Στους «16» τέθηκε αντιμέτωπο με το Μαρόκο, αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με το δοκάρι στο 96ο λεπτό να στερεί γκολ από πέναλτι στους Μαροκινούς, στην παράταση δεν άλλαξε κάτι και προκρίθηκε στα πέναλτι με 4-3.

Στα δε προηγούμενα τρία Copa Africa, το Μπενίν σε εννέα ματς είχε να αποδείξει μονάχα μια ισοπαλία, και φυσικά ισάριθμους αποκλεισμού στη φάση των ομίλων. Tο μόνο ματς που, ως φέτος, δεν είχε ηττηθεί ήταν το 2010 με τη Μοζαμβίκη στην Μπενγκέλα της Αγκόλας.

Στα της παράδοσης, Σενεγάλη και Μπενίν έχουν αναμετρηθεί άλλες έξι φορές στο παρελθόν, με τους «λέοντες της Τανάγκρα» να παραμένουν αήττητοι με απολογισμό 5-1-0.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τις εκτιμήσεις του Νίκου Μποζιονέλου στο https://www.foxbet.gr

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων