Ικανοποιητικές οι συμμετοχές στο 1ο ΜΤΒ Ανταίος

Θέλοντας την ανάπτυξη πάνω απ’ όλα στην ορεινή ποδηλασία στο νησί μας και όχι μόνο, ο Ανταίος θα διοργανώσει μεθαύριο, Σάββατο τον πρώτο του αγώνα σ’ αυτή την κατηγορία στην περιοχή του Άνω Καλαμώνα με ικανοποιητικές συμμετοχές.

Το 1ο ΜΤΒ Ανταίος πραγματοποιείται με την υποστήριξη του “PET SHOP LIMNOS” και του “WHEELS BIKE SHOP RHODES” έχοντας τη μορφή διασυλλογικού αγώνα ορεινής ποδηλασίας - σιρκουί (ΧCC).

Προχθές το βράδυ, εξέπνευσε η προθεσμία για την αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής από τους συλλόγους και ο αριθμός τους έχει φτάσει τις 60 σε ό, τι αφορά αθλητές-αθλήτριες με δελτίο και τις 20 στην κατηγορία την αναπτυξιακή.

Στον αγώνα θα λάβουν μέρος αθλητές-αθλήτριες κατηγόριων Ανδρών, Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων και Μίνι (Μικρά -Μεγάλα).

Το ενδεικτικό πρόγραμμα του αγώνα:
11:30 Άνοιγμα Γραμματείας για εγγραφές αθλητών, παραλαβή αριθμού
12:00-12:30 ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (ενημέρωση των ομάδων από τον Αλυτάρχη για τις στροφές που θα διανύσει η κάθε κατηγορία).
13:00 Εκκίνηση Μίνι Μικρά (15’)
13:25 Εκκίνηση Μίνι Μεγάλα (20’)
13:55 Εκκίνηση Παμπαίδων – 13:56 Παγκορασίδων (30’)
14:35 Εκκίνηση Παίδων – 14:36 Κορασίδων (40’)
15:35 Εκκίνηση Ανδρών άνω των 17 ετών (60’)
17:00 ΑΠΟΝΟΜΕΣ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα:
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Κυκλική 1000μ (αγροτικοί δρόμοι και τεχνικό μονοπάτι 400μ). Η διαδρομή θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη από το πρωί της Παρασκευής

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ/ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Στον χώρο της εκκίνησης από τις 11.30. Τεχνική Ενημέρωση για τους εκπροσώπους των ομάδων στις 12.00

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ: Ισχύουν οι κανονισμοί της ΕΟΠ και της UCI για τους αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Όλοι οι ποδηλάτες που κλείνονται στροφή, θα αποχωρούν με εντολή της Αγωνοδίκου Επιτροπής, και θα κατατάσσονται στα αποτελέσματα ως αθλητές που τερμάτισαν με σειρά τερματισμού ανάλογα με τους γύρους που κάλυψαν.

Η σειρά των συμμετεχόντων στην εκκίνηση ανά κατηγορία καθορίζεται ως εξής: Προηγούνται οι ποδηλάτες με βαθμούς UCI (κατηγορίας Ανδρών) ακολουθούν ένας ποδηλάτης από κάθε σωματείο με επιλογή του σωματείου, σύμφωνα με την τελευταία εν ισχύ κατάταξη των σωματείων της ΕΟΠ, ακολουθούν οι υπόλοιποι ποδηλάτες ανά σωματείο, σύμφωνα με το κριτήριο της ομαδικής κατάταξης της ΕΟΠ.

Ο διοργανωτής σύλλογος δεν φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα. Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική για όλους.

ΖΩΝΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ/ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗ­ΘΕΙΑΣ: Θα υπάρχει μία ζώνη τροφοδοσίας/τεχνικής βοήθειας 50μ μετά την εκκίνηση.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Βραβεύσεις σε όλες τις κατηγορίες, που αναφέρονται στην προκήρυξη ως εξής:
• 1ος κύπελλο και μετάλλιο, δίπλωμα
• 2ος μετάλλιο, δίπλωμα
• 3ος μετάλλιο, δίπλωμα
• 4ος, 5ος, 6ος, δίπλωμα
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα της προκήρυξης.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Ιδιώτης ιατρός που θα οριστεί με ευθύνη του διοργανωτή, κάλυψη από ασθενοφόρο σε ετοιμότητα από τον τομέα ΕΚΑΒ/Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επιτόπου τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.